понедељак, 30. април 2012.

Clare Owen Illustrations

Britanska ilustratorka Clare Owen je danas na redu. Za dobro i divno jutro jer kroz njenu nežnu, girly & stylish perspektivu želim i ja da gledam danas. I prava je sreća pa su i motivi koji se provlače u njenim radovima raznoliki te obuhvataju čitav spektar ljudi, stvari i situacija. Lep dan neka i vama počne uz par odabranih radova sa njenog flickr-a.
The ladies adventure.
Paris Map
.
post-carte
Rose Macaroon Ingredients.
Wee beauty ed'.
You've done it again, Virginia.
***
Biosus!
A.

недеља, 29. април 2012.

29.04.

Dan zbog kog ne volim kraj aprila i zbog kog sam posebno osetljiva u ovo doba godine. Neće biti posebnih reči ili uobičajenog nedeljnog klipa. Ništa osim hvala mojim najdražim i najbližim zato što su to što jesu i zato što su tu, nekako uvek uz mene i mamu.
A.

субота, 28. април 2012.

Retrospective No. 1

Sam jug Lanke. Ostavili smo ga mudro za  kraj dugog putovanja. Nekoliko dana za potpuno privatan odmor. U skrivenoj i lepoj, rustičnoj kući na plaži sa sve verandom i 15 kilometara gotovo prazne plaže samo za nas. Povremeno prođu i neki divni lokalci koji daleko od turista uživaju u svojoj lepoti. Mir, talasi, topao vetar. Jačanje intuicije. Današnja igra fotografijama i vraćanje u neke jedinstvene trenutke. Biće toga s'vremena na vreme. 
***
Bisous!
A.

петак, 27. април 2012.

четвртак, 26. април 2012.

J'Adore

Neobjašnjivo lepe fotografije koje su ljudi pravili i kačili na tumblr naloge a koje u fokus stavljaju Chloe parfeme. Ovaj parfem je postao opšti trend na ilustracijama i privatnim foto sesijama da sa svih strana iskaču ovakve divote. Evo kako one žive u kućama svojih vlasnika.
Zatim je tu njegovo visočanstvo - Pronkkast Wardrobe! Orman za poželeti! Francuski hrast i osveženi classic shape sa bočnim policama za demonstraciju new arrivals garderobe je ultimativno "kako se neko ranije toga nije setio" J'Adore blago. Jednostavno ga obožavam i ovim putem šaljem veliki naklon  Holandskoj dizajnerki Mathilde Alders koja ga je osmislila.
Prelepe fotografije Pariza koje pronalazim na bonparisien.tumblr.com mi pričinjavaju intimno zadovoljstvo gotovo svakodnevno. Danas odlučujem da Vas povedem u kraću šetnju kroz nekoliko favorita u boji. 
Odnedavno moja omiljena cvećara, Saipua koja se nalazi u Bruklinu. Ovo mesto doživljavam kao butik cveća ili kreativnu radionicu u koju svratim kada bi da osvežim svoj blog. Za opuštanje i inspiraciju ovog jutra sa nama. Kreativni haos in tha house! ;)
***
Biosus!
A.

среда, 25. април 2012.

Weekend House Notes

Ovo su dani kada mi stvarno već ozbiljno postaje tesno u gradu. Nekako me sve žulja, od saobraćaja, preko vremena do promena raspoloženja koje nastaju zbog konstantnog "nedostatka vremena" ili nekih drugih, naizgled nebitnih, okolnosti. Znam da te faze treba proći sa dosta tečnosti, vitamina, sna i sl. ali ja prosto osećam da mi treba jedna zdrava distanca od svega. Najrađe bi dane provodila u veoma udaljenoj kući u prirodi, ludo udubljena u "domaće" poslove.  
Prirodni ambijent nam često daje onaj lekoviti uticaj na psihu i utisak da vreme nekako sporije, kvalitetnije teče... Okruženi mirisima, svežinom i prirodnim zvucima ostvarujemo neuporedivo bolju povezanost sa ponekad zagubljenim "unutrašnjim ja" a da ne govorim o povratku objektivnog razmišljanja i koncentracije. Prvo što bi uradila je usmeravanje misli na prolećno čišćenje. Prostora, misli i organizma.
A kada stvari postavte u onaj samo vaš red i mir, onda dolaze oni fini poslići... Poput  negovanja biljčica "za na prozoru" koje bi koristila za mućkanje uz jutarnje sokove, meleme i kao dodatak mojoj "mednoj" jutarnjoj terapiji.
Samostalno bi kuvala ručak onako duuugo, sa uživanjem i da se krčka. Ne po receptima već sopstvenom raspoloženju, uz improvizaciju, kao što sam nekada mnogo češće i radila.
A štikle bi zamenila upravo kupljenim gumenim čizmicama. Za odvažno gacanje po bašti, utabanim i neutabanim stazama i voćnjaku. Za ružičnjaaaak!
Popodnevne aktivnosti bi najpre provodila napolju, na vazduhu, uz skoncentrisano disanje i  u društvu mog (postojećeg) žutog mačka ili možda mog (nepostojećeg ali željenog) psa a iznad svega uz neko ovako slatko pozajmljeno jagnje. :)
Potom čaj. Biljni da okrepi, ugreje i da traje. Taman toliko da se presluša jedna stara ali među omiljenim ploča, pročita deo iz aktuelne knjige (što možda i najviše nedostaje u ovom "urbanom" tempu) Cigareta i odmor.
I tek predveče bi mogao neko da mi dođe i bez najave, ako tako poželi... Da zajednički spremimo večeru, diskutujemo i uživamo u druženju. 
 Eto... Morala sam ovako danas.
***
Bisous!
A.