понедељак, 6. јун 2011.

Daily News

Ne znam da li trenutno nešto skupljate, namenski ili tek onako po navici ali sigurna sam da će Vam ovo što sledi prijati... Ja nisam neka skupljalica svega i svačega ali priznajem da posebnu pasiju imam prema začinskom bilju tj. kupovini sadnica od kojih pravim posle fenomenalne čajeve i začine... U najavi je i organizovano prikupljanje ploča a knjige su uvek kod mene aktuelne. Antikviteti ili potpuno nove, sve dolazi u obzir dokle god odgovara mom interesovanju... Blog A Colection a Day koji vodi, ilustruje i uređuje Lisa Congdon, verno prati i ukazuje na sve zanimljivosti koje ljudi skupljaju. Da bi oduševljenje bilo veće i ona je poput mnogih ilustratora izdala svoju knjigu pomenutih fotografija i ilustracija.
Ooooo, i zaboravila sam da napomenem da skupljam tj. uvek pokupim šibice iz hotela u kojima odsedam... Posebno drage su mi The Ritz Carltonove, Hotel Costesove i Hyattove. Iako sam ih sve već zdimila, kutijice iz pomenutih hotela naravno čuvam... Lepe su i dok ne bude prilike da pokupim nove, ove greju uspomene... Baš zato me je oduševila serija Literary lites! Tres desirable! ;) Dok čitate omiljenu knjigu, uzmete i njen match :), zapalite cigaretu, lulu ili ako ste ne pušač, sveću i ritual ispunjen!
Knjige kao ispiracija su sada već bliske i modnim dizajnerima jer je long term tendencija da se printovi najpopularnijih korica prenose i na torbe... Pa evo i nekih zanimljivih koje je među prvima pre dve godine čini mi se, globalno popularizovala Olivia Le Tan! Mag!

I naravno, uz ovo ne mogu da ne spomenem poslednji lounge item koji nam šalje Chanel! Nisu book covers ali definitvno ima taj classic cover bookish momenat. Mene podsećaju na mat korice tako želejnog rokovnika! Non? ;)
Uh... Vreme mi leti i telefon počinje da zvoni... Planirala sam mnogo više da Vam pišem today ali idem da se polomim sada na sređivanju nekih evidencija! ;) Who cares, bitno je da sam imalal fenomenalan vikend i sada mogu i na Mars zbog posla! Šaljem samo ilustrovani useful tip of the day! Leto je najbolje vreme za jogu i drage moje mudrice, ne zaboravite da treba investirati u svoje dobro raspoloženje i lični razvoj! Ovo je lagani metod koji doprinosi tome! Just breathe and relax! :)

Bisous! A.
p.s. Vikend pesma mi ne izlazi iz glave pa je sa prethodnog posta nametljivo i Vama prebacujem na Playlist section! Uživajte!

9 коментара:

  1. Ja opsesivno skupljam. Klasični sindrom hrčka. Od starih fotografija, knjiga, dugmića, malih flašica sa alkoholnim pićima do spajalica u bojama. Naći će me jednog dana zatrpanu u stanu u zagrljaju sa mačkom (samo jednom, srećom, nisam još počela da ih skupljam)...:D
    A ove šibice su taaako slatke, i knjigotorbe... Jednu Lolitu bih baš nosila!:D

    ОдговориИзбриши
  2. baš super post :)
    ja sam dugo skupljala deteline sa četiri lista i kamenčiće sa plaža na kojima sam bila, mada dugo ništa nisam dodala u kolekciju :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam pravi pravcati hrcak.Skupljam sve moguce.Od knjiga,filmova,casopisa,nakita,lakova za nokte,ukrasnih olovaka,bocica parfema do figurica iz kinder jaja. Strasno!:)
    Sad me je sramota:))

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман7. јун 2011. 10:29

    odlican post!:) oh Chanel...

    ОдговориИзбриши
  5. A xa xa xa xa xa! Šta sve ovde nema na listi skupljanja... Super! ;)

    ОдговориИзбриши
  6. odusev! i blog je sjajaaan, izvor malih radosti :)
    + jako zelim torbisku-knjigu, so sweet!

    ОдговориИзбриши
  7. Da,da, mesto na koje ćemo rado svraćati i gustirati 365 lovely postova...

    ОдговориИзбриши
  8. sa samo magazine skupljam
    ostalo me uhvati, ali i brzo pusti :)

    ОдговориИзбриши