уторак, 27. септембар 2011.

60's Chic

Kako volim ponedeljak veče, pa to je nenormalno! Još jedan od detektovanih like-ova u poslednje vreme! Uspori me, umiri i ako ga provedem "po meri" štrikam do kraja nedelje sve u 16! :) Blog sam potpuno zapostavila, što će se, nadam se promeniti te s'toga idemo u kraći pregled! Let's sc/roll!
Vikend prošao, vraćamo se beat-u ulice i onome što grad nudi! U Novom Sadu je od 09. septmbra do 10. oktobra aktuelna izložba "Moda u ogledalu '60tih" u Muzeju Vojvodine. Nadam se da ću u petak skoknuti da chekiram šta su pripremili a do tada listam neverovatnu knjigu "Lifestyle illustration of the 60's". Otkinula sam na ove ilustracije!!! Tu su svi filmovi koje volim, zanosne dive i ključni momenti! ;)
Za brzo prelistavanje klik na video:
Takođe, u istoj porciji stiže i nekoliko prikaza čuvenih američkih automobila koji su predstavljeni krajem '50tih i bili pravi boom tokom '60tih! Ovde je očigledno da it's not just about cars, već je uhvaćen duh jedne ere koja nam je malo toga ostavila danas... Nije da očajnički tugujem što smo je propustili ali opet, neverovatno prija vratiti se u  šmek ljubavnih sastanaka koji se svode na bioskop i poslatičarnicu, doterivanje do besvesti sa sve ajlajnerom, lakom, podvezicama i pencil suknjama itd. Dakle, on dolazi po nju oko 07 pm, hvataju film u bioskopu u 08 pm posle kog ide šetnja i povratak kući do 11 pm. Ili tako nekako zamišljam! :)))
No, da ne bi ovaj post završila u '40tim ili '30tim (drugom prilikom) idemo na default movie preporuku! Čak i za naše generacije jedan klasik! ;) "Down with love" uvek dovoljno šarmatan, opuštajući i poželjan u ovakvim večerima! Za ovaj insert Astrud i Sinatra! Mmmmmmm...
I naravno, kada god postanem retroaktivna, wallpapers and patterns su mi must! To je nešto što puni jedan folder i u zavisnosti od mog raspoloženja biva prestrojeno na desk ili HTC background! Ovaj put biram ova dva!
Ipak, ono na šta ciljam najviše je prikazano u darovima Givanchy-ja za Audrey u filmovima "Paris When it Sizzles" (1964) i "Charade" (1963)! Zapanjujuće precizno i baš po meri!
Love!
A.

8 коментара:

  1. Procitala sam pre neki dan za izlozbu,bas bih volela da pogledam,obozavam 60's,samo da se organizujem za NS..
    Slazem se za preporuku filmova:)

    ОдговориИзбриши
  2. @matilda - Da,da! Biće ih još ovde, ovo je samo kraći update... ;)
    @sugarhoneybaby- Eto super! Javi se ako budeš dolazila do NS-a!

    ОдговориИзбриши
  3. :)Jao ja bih volela,mnogo volim NS,al nisam pokretna(ne vozim ja :)) pa treba vise stvari da se poklopi

    ОдговориИзбриши
  4. @SHB - Uf, to je bedak malo ali nema veze, pustiću ja fotke ako bude vredno pomena! ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Divna Audrey! Vidi kakva je - dama, dama, dama! <3 (mental note: kopirati njen stil ove jeseni!:)

    ОдговориИзбриши
  6. Ah '60te! Vidjela si da sam i ja totalno odlutala i zalutala...;) Super su filmovi, baš sam prije nekoliko dana gledala na tvu Down With Love...

    ОдговориИзбриши
  7. ja sam retro zaljubljenik,tako da mi je tvoja inspiracija taman po meri!!!

    ОдговориИзбриши