среда, 21. септембар 2011.

Fall Notes No. 1

I dok pokušavam da sredim jesenju postavu ormana, prolećne kolekcije nam već kucaju na virtualne prozore i poručuju milion poruka, stavova i tema koje dizajneri u svojoj već rutinskoj i ponegde bezobrazno viđenoj metamorfozi vešto kroje. Listajući novosti, moram da priznam da me je neuporedivo više privuklo ono što se zove backstage ili front row groznica. A sve zahvaljujući Self Cervice Magazine-u koji uigrano hvata sve eyecatching momente. Nekoliko sekundi pred početak revije, vreva u front row taboru, kreacije koje koketno i neuporedivo bolje izgledaju u backstage ambijentu i opozitno - catwalk koji dobija razmere konceptualne umetnosti kada je prazan! Pravo u centar i zaslužno da se nađe u današnjem/večerašnjem postu jer ova strana priče S/S 2012 NY Fashion Week-a ipak odiše jesenjim bojama! ;)
Odmah je tu i Rodarte lookbook za Opening Ceremony! Priželjkivano jesenje raspoloženje! Volani, pletenice, foloral pattern, vuna i pliš kao ključni momenti ne izbijaju iz moje glave a ove statične poze i romantičarski mood koji samo Rusija (iako je inspiracija bila Nordic) svojom klasikom može da zavrti, mene hvata na keca, poput neke davno zaboravljene a tako gotivne muzičke teme! Stvarno, ja ovako nešto nisam pronosala o-ho-ho, i evo sada, sve mi se čini da iz sličnih neću ni izlaziti! :)
Eeee ovo je već totalno Nordic - knjiga Northern Women in Chanel kao zaista reprezentativno izdanje koje je barem približno istaklo pure notu skandinavske lepote. Zbunjujuće čudna i baš za popdnevno zurenje... Puca od inspiracije!
Man Up attitude u oblačenju takođe nije na odmet ove jeseni. Tačnije uvek ga volim  samo ako se izbegne onaj uniformisani smoking, pantalone i šuze kalup. Sve ostalo - more than welcome!
I još dok nam javljaju da ima nade da uhvatimo zdravog sunca, Moo Piyasombatkul's Baroque Eyes raspaljuju maštu pogotovo da upotpune wishing back summer priču kojoj smo se svi u jednom trenutku našli po povratku sa odmora u gradove!
I za kraj, momenti sa revije u Londonu koju je priredio svima nam uvek drag (a posebno ove jeseni) Paul Smith! Žena za koju on kreira je otelotvorenje masculinum opuštencije, bez pardona!
Obavezno klik ovde na sajt gde ćete naći i sjajan music mix sa revije!
Možda svratite i na njegov blog po update!

Bisous!
A.

10 коментара:

  1. nisam skoro videla fotografije koje tako lepo hvataju atmosferu i trenutak na modnim revijama kao ovih nekoliko prvih :)

    ОдговориИзбриши
  2. Inače, backstage momenti su mi najzanimljiviji dio svake revije.
    Ove naočare su tako kul.
    A tek Paul Smith. E on je priča za sebe. Svaki komad je savršen. Oduševljena!;)

    ОдговориИзбриши
  3. jao kad ovako upakujes
    taman hocu da komenatrisem jedno, pa drugo, onda hop i trece
    pa dok se skrolam do dole i sve procitam
    samo mogu reci sve je supis :)

    ОдговориИзбриши
  4. potpuno se slažem s Jelenom, previše lijepih stvari da bi se sve pojedinačno komentarisalo :D sljedeći put nam olakšaj :D ove cvike su me oduševile!

    ОдговориИзбриши
  5. @Mila ^ Ana - Suuuper! Opening Ceremony je blago, toplo preporučujem za listanje tokom jeseni! :)
    @Slavica - Yes, yes and yes! ;)
    @Jelena - Xi,xi,xi...Sav taj jazz je i kod mene u glavi! :)
    @Jelena MS - Welcome back J.
    @Emina - O da, cvike su neverovatne!

    ОдговориИзбриши
  6. Ne znam sta pre da gledam:)
    Paul Smith, ove fenomenalne naocare,Rodarte..ja sam odusevljena!;)

    ОдговориИзбриши
  7. Super je tekst!Kao sto je i JK rekla perfektno uklopoljeno!Istina je trebali bismo da razmisljamo o zimi,a ne da nam se(em je i dalje toplo,em nas bombarduju new kolekcijama)!Obozavam PaulSmith musculine!:))

    ОдговориИзбриши