уторак, 23. октобар 2012.

Chloe's 60th Birthday

Ove godine je i Chloe kao respektabilan brend proslavio 60 godina svog postojanja. Mnogo volim ovu kuću i verujem da je njihov kontinuirani uspeh kroz decenije upravo rezultat one uporne privrženosti viziji koja je namenjena da spaja finu eleganciju probuđenu kroz inovaciju i udobnost u svakoj od nas.  Iz njihovog alfabeta sa sajta bi vam najpre ponudila ovo kao podlogu.
Danas mi je nekako sve vezano za njih jasno, čisto i skoro uvek iznenađujuće prijatno. Mislim da Chloe može ljude da nauči da nije sve u onom nepotrebnom praćenju trendova već neguje veze sa ženama na jedan dostojanstveno klasičan i sofisticiran način.  Takođe, on ukazuje na jedan od onih života brenda koji pametno raste i razvija svoju marketinšku svetlost paralelno sa samim kvalitetom proizvoda. Bez zaslepljujuće magle. Od 1952. godine su utabali pret-a-porter (RTW) stazu koja se sada grana na pet ustaljenih linija: Ready-to-WearAccessories, Fragrance Children's Wear i See by Chloe.  I sve to upakovano u fenomenalnu ambalažu... 
...i never better kampanje. Setite se samo njihove reklame baš za Love parfem na koju sam već jednom skrenula pažnju. Baš taj "Chloe faktor" nosi u sebi. Ta mi je omiljena i nikada bolja strana '80tih.
Pa onda i kolekcija za jesen/zimu 2012/2013. Iskakanje iz standardnih nude okvira i koketiranje sa tim toplim crvnkastim nijansama. Huh. Kako jesen ume da prija na ovako spakovan način.
Elem, povodom rođendanske retrospektivne izložbe, priredili su nam i ove ilustracije na koje sam odmah otkinula. Pa gotovo da sam ih doživela lično. Evo šta kažu: "Pertinent, avant-garde, comfortable and feminine, these sixteen creations will satisfy the desires of women who love fashion. Coveted and remarkable, they have launched trends and led to long waiting lists, forging a special bond between Chloé and its customers since 1952." Mali odabir da poentiram post i da nekoga možda takođe obradujem...
The collar, buttoned placket and silk satin cuffs (1960)
Galaxy Dress by Karl Lagerfield in 1978.
Phyton Boots (10cm) and Silverado Bag, 2004
Incarnation of Bohemian Luxury
Limited Edition Violine Motif 80's Dress by Karl (again)
A line Blouse by Phoebe Philo, 2006
Hannah MacGibbon's Cape (2009)
***
Bisous!
A.
source: www.chloe.com 

7 коментара: