петак, 21. децембар 2012.

December Essentials

Dok se sporo spremam za posao, dobar dan ću danas svima poželeti uz tihu kampanju Day Birger et Mikkelsen za jesen/zimu 2012 sa Caroline de Maigret. Kod nje sam vas već jednom povela u goste. Usled ovih jutarnjih izmaglica nikako nisam imuna na  atmosferu u klipu. State of mind i divna kolekcijaUživajte i izgubite se na kratko pa dalje u radni dan.

Moja decembarska outfit tema. Šubara, pastel i tako to...
Filmska kompilacija zvana Six Moral Tales by Eric Rohmer koja podrazumeva: The Bakery Girl from Monceau (1963), Suzanne's Career (1963), My Night At Maud's (1969), La Collectionneuse (1967), Claire's Knee (1970)  i  Love In The Afternoon (1972). To je poslednji trzaj individualne uživancije dok se u potpunosti ne prešaltam na kliše Chrsitmas filmove! A preporuka za sve movie fanatike je i jedno fino mesto www.criterion.com gde ćete naleteti čak i na filmove koje je radio naš Dušan Makavejev. *.* Ukoliko ih ne poručujete (što većina i ne radi) imate jasnu i preglednu movie biblioteku sa sve neophodnim smernicama šta, ko, kako, o čemu. etc.
Dugo i svoj telefon nisam obradovala nekom zanimljivom pozadinom a svi znamo da su mi lovely paterni slabost. Posebno ako čuče na pinterestu neiskorišćeni! Ujedno bi i vas da pitam, kako bi se ove divote mogle postaviti na blog pozadinu?! Embed kod imam na Pinterestu i Flickru ali je problem što ne može da posluži u tako malom formatu. Ili kako da ga multipliciram pa da lepo "obložim" background. :/ Još uvek sam ja laik za ove blogosmicalice a priča sa nežnim strelicama je tako lepaaaa.
O da! I ono što sam u mojoj online hibernaciji ostala dužna je preporuka dešavanja za decembar. Ok, imamo još nedelju dana pred sobom i ukoliko niste u potrošačkoj histeriji, moje smernice/strelice :D ukazuju na sledeće:
SINAGOGA
Jevrejska 11
21.12.2012. (dakle, večeras)
20.00h
Ciklus "Božićno-novogodišnji koncerti"
Kraljevski gudači Svetog Đorđa
Program: Vivaldi, Skarlati, Golemović, Milojević i Trajković
27.12.2012.
20.00h
Ciklus "Božićno-novogodišnji koncerti"
Ansambl Renesans
Program: Bah, Hendl, Tereman
OMLADINSKI CENTAR CK 13
Vojvode Bojovića 13
25.12.2012.
20.00h
Aktivistički bioskop: Globalna ekonomija-Kako smo dospeli ovde gde jesmo?
Let's Make Money.
GALERIJA POKLON ZBIRKA RAJKA MAMUZIĆA
Vase Stajića 1
20.11.-28.12.2012.
Zaobilazne strategije -Arhitektura u Vojvodini na početku XXI veka
SNP
Pozorišni trg 1
21.12, 29.12.,31.12. 2012.
19.00h a 31.12. je u 12.00h
Balet: KRCKO ORAŠČIĆ, P.I.Čajkovski
***
Bisous!
A.

10 коментара:

  1. Krcka lovim jos od prosle sezone, pa nikako...
    A koncert veceras - <3!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, Krcko je lepa tradicija i lepo izlazi u susret prazničnom duhu. Jedino ne znam kakva je sada situacija sa kartama. Nadam se da ih još ima...

      Избриши
  2. divno sto si se konacno vratila, nadala sam se da danas necu kliknuti i videeti meta gustafsona :)
    jako mi se svidja outfit sema:)
    probaj da nadjes neki tutorial za pozadinu. ja sa uspela da uradim ovo sto ti hoces za tviter pozadinu, za blog nisam nikad trazila, ali sigurno postoji nacin.
    :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Random catice, ti si jedna diviša! :* Skontaću već nešto za background... Nema veze. :D

      Избриши
    2. http://www.betatemplates.com/2010/06/add-your-own-image-blog-background-in.html

      mislim da je ovde resenje problema za pozadinu :)

      Избриши
  3. Davno pogledah Djevojku iz pekare :D, i My night nt Maud's mi je skinut, čeka da mi nadođe raspoloženje. Za božićne filmove, također, nisam nešto raspoložena. A imam svoj izvor za te kriterion filmove koji mi s vremena na vrijeme preporuči šta dobro. I ja, neznajući, doduše, letim za njima :D.

    Jel mi se čini ili si shvatila kako male sličice staviti na pozadinu?

    ОдговориИзбриши
  4. Hm, evo i ja sad gledam, mislim da ti on automatski namjesti to s malim sličicama. Imala sam takvu podlogu, ali ne mogu nikako da se sjetim jesam li nešto dodatno radila, osim što sam je uploadala.

    ОдговориИзбриши