петак, 8. март 2013.

Some Reads

Nije baš da mi se smeši neka dokolica za vikend ali čak i uz pisanje, prevode i neke drage rođendane (da, puno ih je u martu), mislim da ću uspeti da uhvatim i dnevnog gradskog svetla. Treba mi i malo vremena da soliram, van večernje gužve. Udobno, uz kafu i sa nekom kraćom reading listom. 
Danas bi mogli i podići čašu, šoljicu (as you wish) i Rosi Luxemburg, Clari Zetkin i Simoni de Bovoar i zahvalti što mama i ja večeras raspoložene idemo do grada. Uvek je ok nešto proslaviti tako da ne budite ludi, kupite nekom ili prihvatite sveže cveće, osvežite malo kuću i zakažite tematsku Friday trač partiju sa nekom bandom. Lupetanje na teme ljudskih prava, feminazma, pro/contra stavovi. Sve može...
I konačno, some reading notes! Erica Jong i njeni intervjui. Ah! Fabulozno blesavi, ironični i često skromni. Evo nekoliko finih. 1. 2. 3. Ovaj sa ćerkom koja je sva "suprotna" mi je neverovatno zabavan.  Za one mlađe je možda ok i da pročitaju malo odgovorniju priču o 8 martu i takođe, ako se iko pita kako je dan žena postao feministički dan-klik ovde. A za ljubitelje lika i dela SDB, jedan korektno napisan rad iz časopisa za feminističku teoriju, možete pronaći ovde.
And may the Francoise be with you! ;)
***
Bisous!
A.

2 коментара: