недеља, 22. мај 2011.

Free time

Već drugi pravi prolećni vikend... A evo i mene posle 10ak dana opet na blogu.  Moram samo da napomenem da nedostatak vremena za postovanje svakako nije uzrokovan nedostatkom slobodnog vremena uopšteno, već potrebom za drugim lazy, smooth i chill aktivnostima koje me čine ispunjenom i zaista srećnom ali i odlukom da ne korstim komp kada sam offduty. :))) Bilo je tu šunjanja po šumi, jagoda u ogromnim količinama, gledanja filmova, dovođenja stvari u red i ono na šta sam posebno ponosna je da  konačno mogu da kažem da sam uspela da usvojim princip beskompromisnog minimuma od 8 sati spavanja!!! 
Pored šumske atmosfere na F.G. koja me uvek čini neizmerno smirenom i srećnom moram da odam priznanje i Novom Sadu i Beogradu koji su mi nekoliko puta zaista pružili onu kafu sa prelepim "pogledom na svakodnevni život" koji,  čini mi se, postaje već razigran i srećan kao i sama priroda. Ali opet, mislim se u sebi, da bi čovek i znao da ceni slobodne trenutke, treba pošteno i da ih zasluži, non? Ja ove nedelje svakako jesam (kakava /ne/skromnost) i s'toga i pišem ovde nešto sa liste prikupljenih stvari, aktivnosti i planova. 
Najpre je tu skupljanje "stakla" i ostale ambalaže. Za sve one koji uživaju u rustičnoj atmosferi svojih vikendica, stanova ili kuća, ovo je svakako super solucija. Ja sam prošle nedelje skupila sve staklene bočice, teglice i ostalu prikladnu ambalažu sa ciljem da iz kuhinje i stambene terase premestim veće cveće i rasadim nanu, bosiljak i ruzmarin kako bi deo odnela u baštu. To je ritual koji svake godine moja mama vrlo uspešno  praktikuje i koji se ne razvija sa ciljem zadovoljavanja samo estetskih potreba već podrazumeva i stratešku investiciju u zimu jer čaj od bosiljka (one of my fav), nane i ruzmarina i te kako ume da bude aroma i psiho terapija kada krenu one hladne promene. E pa ove godine i ja joj se pridružujem i dajem svoj contribution! 



Sve te flaše, teglice, stare ali drage šoljice postaju odjednom vaše omiljene saksije, posude za kuhinjski pribor, vaze za cveće i to kao vaših ruku delo jednostavno prerasta u nešto što je priceless! Sve što je potrebno je malo mašte i zdravog smisla za funkcionalnost i there you go! Takođe, onima koji vole i da crtaju, preporučujem da u prvoj knjižari kupe i boje za staklo koje će začiniti atmosferu nakim natpisom, tufnicom ili apstarkcijom sopstvenog  raspoloženja. ;) O tome ću više ilusrovati, nadam se, kada napravim set fotografija svojih teglica! :D


Obavezno, take a peek na Mint-u a posebno obratite pažnju na ono što radi maestralni TraceyTawhiao, koji mene vazda inspiriše za šaranje i crtkanje po tim sitnim predmetima. 
Druga, za mene bitna stvar koja mi se ureže u sećanje i nekako obeleži trenutak u jednom danu, period u godini ili jednostavno mood koji nosim u sebi je njeno visočanstvo - muzika.  Moja lista je poprilično duuuga te ću ovde prikačiti neke od aktuelnih tema koje me prate ovih dana.
A kako se i leto i to slobodno vreme bliži, do kraja naredne nedelje bi trebalo da odlučimo i raspored dugo očekivanih putovanja. Ono što je najčudnije je da mi to nikada nismo radili nešto organizovano i uvek je sve na prepad u stilu: Mogli bi... 'Ajmo sledeći vikend! Ajd'! Ove godine bi ipak volela da pojačamo avanturu na putovanjima tako što ćemo uštedeti te besmisleno skupe putne troškove te na vreme uraditi rezervacije. Uz zakleto obećanje da nećemo misliti o Pragu do jeseni (već 6 puta smo bili i nije nam dosta), destinacije koje su u opticaju su sledeće:
Pariz - vučemo ga od ovog maja...
Saint Petersburg - i to vozom iz Moskve!
Sicily - kao sun, send, sea i sve na s... ;) destinacija
I standardno i sasvim sigurno Montenegro... Kao baza gde se svake godine okupljamo.
A tu je blizu i Dubrovnik pa ko zna... Možda i još neka CRO lepota...
Je ne sais pas - videćemo još kako i šta... Idem sada da čitam malo i Vaše blogove i da vidim šta sam propustila proteklih dana. ;)
Bisous! A.

11 коментара:

  1. Divan post! Teglice i kutijice su me odusevile.Moja mama ih stalno skuplja svih mogucih velicina i ona je radila vitraz,stvarno lepo izgleda:)
    Bas su mi nedostajali tvoji postovi,nemoj da nam nestajes vise na toliko dugo:)
    Mislim da je Sicilija pun pogodak za leto zbog sva 3S:)
    T.:*

    ОдговориИзбриши
  2. :D T. lujko jedna!:**** Eto, opet se poklopismo pa s'toga: Živele naše mame, živela Sicilija i naravno i neizostvano 3s! ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Da, da , definitivno si nedostajala!:D
    Post je predivan... Ja skupljam sve moguće tegle i flaše, nešto pretvorim u saksiju, nešto u fenjer, ali sve to zajedno nađe svoje mjesto u bašti... Muzika je predivna...
    I svaka čast za 8 sati!:D

    ОдговориИзбриши
  4. @Slavica - Hvala S. * O da, fenjer, pa na to sam zaboravila!!! <3

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман23. мај 2011. 11:07

    Hej, pa konacno novi post:)Moram da priznam da si mi prilicno nedostajala. Nadam se da ces sad cesce pisati, bar dok ne odes na putovanja a onda, ma ko bi na putovanju razmisljao o kompu. E da svidja mi se post:)))

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман23. мај 2011. 14:01

    mica mala sa prve slike:) divan post!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Pariz, Pariz, Pariz! Mada i Sicilija dobro zvuci :DDD lepo postic draga A. :D

    ОдговориИзбриши
  8. @Anoniman - E da! Lujko moja pa nadam se da ćemo na ovom putovanju u Montenegro i zajedno sročiti koji post sa slikama! :D Drago mi je da ti se dopalo. *
    @Juliet - Reci koja nežnost i nesvesnost na jednoj fotografiji. :)
    @*lu* - Ti uvek navijaš za prave stvari... Izgleda da će tako i biti! :DDD

    ОдговориИзбриши
  9. jaao kako bih volela da malo imam te offline momente, jede me ovaj internet.. :/

    ОдговориИзбриши
  10. pravo uživanje :) treba iskoristiti dok ne krenu one ludačke vrućine, jer tad mislim da nije ni moguće ni jednako lepo kao sad :)
    hvala za komentar:)

    ОдговориИзбриши