среда, 7. децембар 2011.

Winter Notes No. 1

Ako vreme laže, kalendar svakako ne... Zima je tu, sve bliža i ušuškanija a ja blago rečeno nespremna! Jednostavno sam bila, pa moram da priznam bored modnim dešavanjima... Sve već viđeno, nekako ustajalo... Ipak, u poslednjem trenutku započinjemo ovogodišnju Winter notes priču. Otvaramo sa još uvek neotpakovanom Chanel "Bombay-Paris" Metier d'Art 2011/12 kolekcijom koja me je pogodila kao grudva! Juče predstavljena u Parizu... Merci beaucoup Karl što si me probudio iz preuranjenog zimskog sna! Konačno ozbiljno inspirisana Amelie može da počne da kompilira. Za ovo što sledi, savetujem čašu omiljenog prosseco-a na stolu jer modna meditacija upravo počinje...
Stylish stranu Indije u Haute Couture duhu nije ni malo jednostvano, lako niti jeftino predstaviti, složićete se. Nepresušna inspiracija uvek nekako savlada same dizajnere jer zahteva ludačku pažnju i volšebnu kreativnost koju malo ko može da iznese. O da, i plus enormne finansije... Take a peak.
A tek set od nekoliko fotografija sa samog događaja... Pored mojih omiljenih za ilustrovanje, backstage momenata, prilažem i percious scenografiju dostojnu Chanel magalomanskog komfora. Događaj za organizaciju - doživljavam kao inspiraciju i profesionalni izazov! 
Opšti utisak je ravan oduševljenju... Kao što uvek i ističem, cenim doslednost koju Chanel kao kuća uvek demonstrira, pažnju sa kojom pripremaju kolekciju i samu scenografiju koju prilagođavaju datoj temi... Nisam za agresiju nad budžetom ali kada je Haute Couture u pitanju, rizikujem da budem snobbish i kažem out loud: Bring it on! :)
Sigurna sam da je svima zapala za oko i bogata trpeza na reviji pa za slučaj da ikoga out there zanima i formal table setting (nikada nije na odmet podsetiti se ili naučiti :) Pogotovu kada idemo u susret praznicima i večerinkama sa prijateljima po stanovima i kućama.
Sve detalje možete pogledati ovde!
Meissen porcelan rešava svaku dilemu oko stavki na novogdišnjoj wish listi... Biću skromna pa neću poželeti neki sada megalomanski servis :) ali mislim da sam potpuno spremna za njihov Tea Arrangement.  Ovi Blue Onion su mi... Uh! Prelepo!
I za kraj ovog quick Winter Notes posta-Erik Satie! Uvek imam period kada se uhvatim za nekog od omiljenih kompozitora i ne puštam... E Satie je sada aktuelan! Za jutro, popodne, veče... Nadam se da ćete i vi uživati! Idem na spavanjac! Sutra BGD!
Bisous!
A.

3 коментара:

  1. Odusevljena Chanelom, kao i uvek! Od ambijenta, odece (jaoj, kakve odece...<3), nakita, ukrasa za glavu... Savrseno je mala rec! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odavno me nije neka kolekcija ovoliko odusevila.Ambijent,detalji,odeca..neverovatno koliko je sve lepo.A drugi video je predivan<3

    ОдговориИзбриши
  3. O da, zima je stvarno tu!;) Chanel oduševljava, sve je savršeno!
    A kad smo kod čaja i čitavog rituala ispijanja istog ja sam totalni frik. Ovi kompleti su predivni!;)

    ОдговориИзбриши