субота, 31. март 2012.

Apartment

Današnji post bojim u belo... Kada imam haos u glavi (kao što je bio slučaj ove i prošle radne nedelje) po već ustaljenoj inerciji težim ka "pure" ambijentu, belim tonovima i svemu pročišćujućem. Psihički detoks, dakle. S'toga bi izdvojila ovaj white swedish biser od stana u koji sam se zaljubila na prvi pogled. Konačno sam i ja pronašla svoj beli favorit.
Šveđani su krajnje praktično prilagodili svoj dizajn enterijera upravo onim potrebama o kojima smo juče diskutovali. Svetlost, sunce, vazduh u prostoru i sl. A kako je u Švedskoj relativno malo sunčanih dana, rešenje dolazi u bezgranično belom  ambijentu. Kao poručenom za mene u ovoj fazi.
 Ovde bi mogla da živim, radim, mislim i dišem čini mi se, decenijama. Visoki plafoni, široki erker, elegantna trpezarija i cozy dnevni boravak. Šta poželeti više?
Ništa više, osim ove spavaće sobe i detalja poput rama na ogledalu i ove peći. To mi je, čini mi se, najslabija tačka. Tim pećima sam pasionirano naklonjena od kada znam za sebe... 
I naravno kuhinja za jutarnji čaj, kafu, doručak. Koju bi jedino našminkala svojim biljkama. Jednostavno su mi neophodne. :)))
Pogledajte ceo plan. Nema gomilu prostorija ali je prostrano...  Ma perfekcija.
***
Bisous!
A.
for more visit: www.skeppsholmen.se

6 коментара:

  1. Ovo je predivno, volim ove bijele stanove i obozavam ova velika vrata.Kad sam bila u Holandiji odusevili su me njihovi veliki prozori pa je sve puno svjetlosti, to zelim u svojoj kuci :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da, vrata su something special! I ja sam već pokupila nekoliko stavki za "adaptirati" u stanu. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Stan je divan zaista sa belom je ponekad tesko raditi da ne bi bila sterilna a ovaj stan je uradjen predivno do perfekcije ,u kuhinji bi jedino dodala boje kroz posudje :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Crvena je u detaljima šarmirala. Iako nisam neki zaljubljenik u "red" ovde je baš leglo... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Zasto kod nas nema tih divnih, svetlih stanova sa ooooogromnim prozorima, zasto?? (verovatno zato sto bi komsija iz susedne zdrade sa 2 metra udaljenosti mogao opusteno da prati tvoje svakodnevne aktivnosti u rialiti maniru, ali I can't help but teatralno da se zapitam!:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A xaxaxaxaxa! Luyko! :* Kod mene su ispred zgrade neke zaštitničke topole pa sam ja na 4om spratu pretty cool.

      Избриши