среда, 14. март 2012.

Spring Notes No. 1

It's official! Počela sam i ja bez straha da će prognoza zeznuti da razmišljam o proleću. Po ovonedeljnoj inerciji, počinjemo sa style notes! Updatovana s/s 12 kolekcijama još tokom jeseni, pustila sam da se stvari slegnu i evo sada, kada je i vreme, pravim neke svoje beleške. Identifikovana sa onim što sledi, znam šta hoću i bez dileme mogu da pljesnem karticu i kupujem, kada budem u prilici. Mislim da je kod tih shopping stvari i najbolje kada ceo proces nije opterećujući već se više odvija sponatno i u skladu sa vašim raspoloženjem, non?
Nalazim da je Valentinova kolekcija za s/s 2012 negde moja tema vodilja! Daleko od toga da treba da se obučemo u a la venčanice haljine i šetamo gradom ali opet, biti inspirisan ovim motivima je zadivljujuće! Čipka, svila, šifon ali i nežni pudrasti i floral tonovi su za mene neprocenjivi! Classic vibe sa malo više cvetne dinamike i Voilà! 
A o beauty delu da ne govorim! Pravo u centar! Jednostavna kosa, takođe klasično skupljena u rep, simple punđu ili tradicionalnu pletenicu je najpraktičnija varijanta za all day long at work pa i večernji koktel, pozorište, glamurenje, šta god... Još ako zaobiđete tešku šminku i častite sebe nekim ovakvim visećim minđušama... Prelepo!
Kada bi se priča završila na minđušama, bilo bi prikladno ali Rust "detalji" možda i najduže čekaju da se predstave ovde pa ih konačno pakujem u ovom postu. Fini, elegantni i umetnički pažljivo izrađeni opaque diamond rings sa sve mojim aplauzom prkose izvikanim Tiffany, Chopard i sličnom. Molim lepo, ovo je A lista i tu ćemo se zadržati. Barem neko vreme.
Zatim su tu i floral uploads koje moj android jednostavno obožava! Oni mi u ulozi wallpaper-a  dođu kao neki tajni energizer kada se tokom dana izgubim u gužvi, buci ili još uvek prisutnom sivilu u gradu. Ove nedelje sam izabrala u tom smislu druženje sa danskim slikarom, Johanom Laurentz Jansenom (1800-1826).
Film koji je već na određen način vesnik predstojećeg filmskog proleća je A Dangerous Method. Iako su reakcije, još od njegovog predstavljanja prošle godine u Veneciji, prilično podeljene, ja kao ljubitelj drama, nemam ništa protiv da izdvojim sat vremena i pogledam (poželjno u bioskopu)! 
Frojd i Jung zajedno na putu od prijateljstva do istorijski zabeleženog rivaliteta. Kroz psihoanalizu i na slučaju Sabine Spielrein... Baziran na burnom dijalogu između glavnih likova uhvaćenih u drami sopstvenih života ovaj film me privlači i jednostavnim ali doslednim kostimografskim momantima. A glumce ćete voleti, znam... 
***
 Pogledajte trailer ili u ovom slučaju teaser pa u bioskop!
Bisous!
A.

10 коментара:

  1. I ja sam se nameračila na film,čeka me već neko vreme:)Moje proleće će biti cvetno i pastelno,a jedina razlika je što volim krupniji nakit:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lovely spring će nam biti, tu nema dileme! Da, videh kod tebe na postu nakit! Odličan je... :*

      Избриши
  2. pogledala sam film po meni bas dobar :-) visece mindjuse za moje male usi o da samo ako su nezne i lagane :-) cvetno i pastelno na suncu i nekoj basti o da uvek :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман14. март 2012. 17:24

    moze li biti savrseniji post!

    ОдговориИзбриши
  4. Glumce obozavam! :))
    Uf, pogodila si sa ovim Valentinom... Jednom, negde, bar jednu... <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da... Kolekcija je božanstvena! A za haljine, samo ih dobro treba smestiti i kontekst prilike (kojih i bude tu i tamo) i tada dobijaju nenametljiv izražaj. <3<3<3

      Избриши
  5. Cvece cvece,ja sam se odlucila da moja SS12 bude black + translucent..ali sam i iydvojila par slika cveca za potragu materijala s takvim printom...volim,sta da radim,hehe

    A sto se filma tice,bavim se psihologijom,toooliko sam ocekivala od filma,ima realno savrsen materijal za to...odlicna glumacka ekipa..ali avaj,rayocarali su time kako su ovrsno sve okrznuli....

    ОдговориИзбриши
  6. Verujem da je film pomalo površno odgovorio idejnom zahtevu scenarija ali opet... Kada pogledam, znaću gde je otkazao. :/

    A za cveće i proleće... Kapiram da je to deo neke baš opšte psihološke histerije kod svih nas. Prolećna paranoja ušuškana u euforiju i svima super. ;)

    ОдговориИзбриши