понедељак, 19. март 2012.

Spring Notes No. 2

Kolekcija Ulyane Sergeenko s/s 2012 se našla na mojim Spring Notes ponajviše zbog toga što je konačno probudila moju pomalo uspavanu dinamičnu prirodu. Priznajem da sam već predugo extreamly bored onim što se prikazuje u Parizu, Milanu, New York-u etc. ali u nju nekako nisam sumnjala.  Suviše je sveža u svemu tome da bi izneverila! 
Iako potpisujem da je kolekcija tj. njeni pojedini komadi, apsolutno nosiva, kao i obično, najpre beležim backstage momente koji dopunjuju one prve utiske i uvode nas u beauty section
Dakle, ajlaner, ruž, punđe, šeširi and stuff vraćaju ženstvenost u prvi plan i zanimljivo odgovaraju Ulyaninoj temi vodilji Bardot in the Soviet Union. Ne može bolje, ako mene pitate.
Marame na modelima nešto tradicionalnije pariraju i Rochasovoj S/S 2012 tendenciji i nadam se da će i street fashion brendovi konačno usvojiti ovo kao učestaliju ponudu. Classy girls are back! 
I neizostavni cvetni detalji koji diskretno vire ili u potpunosti dominiraju na nekim modelima jasno naglašavaju jedno vintage proleće. Svima koji su bili u Moskvi,  dobro je poznato koliko je ta (vintage) dimenzija u stavri važna njihovim ženama. Ne samo kao modno raspoloženje već kao crta nacionalnog karaktera i sveopšteg identiteta.
Sve u svemu, priča je upakovana kao neka bombona! 
***
Youtube pregled dinamično predaje backstage atmosferu sa lica mesta i svakako kratke segmente predstvaljanja svih modela sa revije. 
***
A ja ću da sublimiram lovely lookbook-om.
***
Bisous & Do svidania! ;)
A.

8 коментара:

  1. Delim oduševljenje Ulyanom,njenim stilom i kolekcijom.:)Ženstveno i predivno:)

    ОдговориИзбриши
  2. Eh, da, Ulyana... Kupila me svojom prvom kolekcijom... Ova mi nije tooooliiiiko dobra, ali je svakako odlicna. I ja sam u nekom od svojih postova delila ove backstage fotkice, a lookbook joj je savrsen, kao i prosli :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, prva je neprikosnovena! Ali ova je meni toliko legla da sam morala poseban omaž- post da joj prikačim. :) Sećam se tog tvog posta, mislim da si ti među prvim blogerima zapisala priču kada se tek pojavila. I thumbs up za backstage approach! Meni je uvek primat kada ilustrujem revije. Can't help it! :)))

      Избриши
  3. dopada mi se njen stil kao i njena nova kolekcija :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, njen stil je potpuno u skladu sa porukama koje šalje kroz ove divote. Love it!

      Избриши