понедељак, 7. мај 2012.

Style File - Bardot

Ovaj Style File post ne nastaje u jeku nekog prolećnog raspoloženja ili isključivih fashion beleški već više kao nit koja se negde u ovom periodu mog "sazrevanja" konačno poklopila sa nečim estetski i filmski značajnim. Fenomenom Bardot! Naime, uvek u mojoj svesti urezana kao iconic personality sada dobija konotaciju moje identifikujuće zrelosti za hair, make up and fierce stav! Dakle, nećemo danas o liku i delu već iskričavoj inspiraciji.
Privatna strana njenog stila mi je posebno lepa ponajviše zbog toga što dopunjuje moj uobičajeni nude and natural look, jednostavnim kreon/ajlaner momentom a tu je i ta njena večita opuštencija koja je u naizgled sporednoj funkciji vanserijske lepote. Ceo taj vibe me je negde iskreno zaveo, usmerio fokus i naveo na razmišljanje o eventualnim razmerama upadljive ali razumne senzualnosti žene. 
Kada neko ko važi sa opštu pometnju neke ere, svestan toga, ovako ležerno i šmekerski nosi jeans, jumpers and boots postajete svesni da je iza cele medijske fasade jedna quite something cica koja očigledno živi mimo sex simbol odgovornog ponašanja, diva lifestyle manira i sl. Ona zapravo time govori mnogo više.
Tek onda možemo da se upustimo u "službeni" deo visoko češljanih punđa, šešira, haljina, štikli i naočara. Stylish pompezno i vredno svake njene zabeležene fotografije. 
A za kraj, da zabiberim, omiljenim mi klipom sa kadrovima iz Les Femmes filma (1969). :DDD
***
Bisous!
A.

9 коментара:

  1. Одговори
    1. Pa zapravo baš jeste. Kažu da je džangrizava, svojeglava, i dalje lepa i puna nekih samo njoj znanih i logičnih principa. Sve mi je to ok, poštujem jer je zasnovano na debelom stažu proživljavanja u industriji i važnom iskustvu.

      Избриши
  2. Predivna je.I meni je omiljena u ležernim izdanjima:)

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepa je! Onako plava, uber cool, olicenje francuskog sika... Iako sam oduvek navijac brunette tima, ona i M.M. su ipak zene na kub, te je njihovom sarmu nemoguce odoleti!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, slažem se... Negde po inerciji i ja sam više ka brinetama jer sam i sama jedna brownie cica :))) ali ove su bez obzira na boju kose, energija koja se poštuje i voli.

      Избриши