среда, 13. јун 2012.

Amelie Movie Posters

Sakupljanje zanimljivosti sa neta mi pričinjava apsolutno zadovoljstvo ponajviše iz razloga što mi stan ostaje minimal clean a folderi na kompu radosno izbacuju sve divote na koje naletim i na koje za 2 sekunde (dva klika) mogu da računam kada mi zatrebaju. Ipak, ono što je goruće lepo, obavezno utefterim propisno i ovde jer se nikad ne zna šta nam nosi dan-noć (grom, pad sistema i sl. :) Tako je danas na redu my kind of story - Čudesna sudbina Amelije Poulain ali upriličena na movie plakatima. 
Plakat za neki film sam uvek doživljavala isuviše ozbiljno i o tim elementima promotivnih  aktivnosti uvek imam stav. On mora da bude papirni teaser za potencijalnu publiku, adekvatna uspomena za ljude koji su već pogledali film i iznad svega, ne mislim da nepohodno treba da nam dočara radnju određenog filma ili izveliča ultra poznati cast angažovane ekipe. Plakat treba da nam skrene pažnju, ureže u misli ključne reči i da nas generalno zainteresuje, zavede i navede na asocijacije i razmišljanja. Zato sam kolekcionarski očarana ovim jednostavnim,upadljivim i minimal Amelie posterima.
Zahvaljujući minimalmovieposters.tumblr.com dostupno nam je zapravo mnnogo više za daily uživanje. No, o ostalima - drugom prilikom, danas je sve u slavi Čudesne sudbine. Uživajte u danu. 
Bisous!
A.

14 коментара:

  1. Film je predivna i pogledala sam ga toliko puta da vise ne mogu da se setim koji je to broj.A posteri du divni zaista si u pravu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga onako doziram... Znaš ono, kada se zvezde poklope pa ga izvučem samo za sebe. ;) Drago mi je delimo isto mišljenje o posterima koji najavljuju filmove. :*

      Избриши
  2. joj odoh sad da pogledam film...opet...i opet...u krug :)

    ОдговориИзбриши
  3. Amelijo, nema te duuuugo! :)*
    Film je apsostrumfno savrsen, a plakati su med! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E Miloooo, pa jedva se sklopih da se oglasim! A dosta propustih i kod tebe kako sam po poslednjem update-u ukačila. *
      p.s. Apsostrumfno! Love it! :DDD

      Избриши
  4. Kada stignes, procitaj ovaj post http://teodorazaric.blogspot.com/2012/06/lepota-ce-spasiti-svet.html :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti si pravo srce. Radost i meni pričinjava kada neko prepozna i uživa u svemu ovome. :*

      Избриши
  5. nikada mi nece dosaditi taj film!

    a posteri su zaista drugaciji i svezi, muka mi je od blokbasterskog klisea...ovaj sa patuljkom <333

    ОдговориИзбриши
  6. Film je malo blago... Zato sam i predstavila ovako verodostojno urađene postere. Da, patuljak je meeeed! ;)

    ОдговориИзбриши