среда, 29. август 2012.

J'Adore

Frankie magazine covers!!! Love, Love, Love uz malu i tužnu napomenu da ne mogu da čitam štampana izdanja koja obiluju sjajnim prilozima o umetnosti, modi, kulinarstvu, muzici, dizajnu i vintage poslasticama. Umesto toga, često svratim na nešto skromniju sadržajem online adresu. Kod njihovih cover-a mi je najlepše što ne obiluju šarenišom naslova i tema, nego dostojanstveno i svedeno u vidu nekokg pažljivog lookbook-a najave raspoloženje broja.  
Preslušavam ovih dana u kolima album Miami Horror i zaključujem da su sjajni bendovi iz '80tih konačno dobili ispunjen domaći zadatak. Savremeni naslednici u nešto komercijalnijoj, razdraganijoj formi to dobro rade u dance-pop electronic aranžmanu. Numere su odlične, kvalitetno izmixane i meni kao takve bivaju prava podloga za spustiti prozore, raspustiti kosu i uživati u ovim prijatnim letnjim danima tj. večerima. :D 
Posteri/ilustracije by Double Merrick. Ilustrator i dizajner britanskog porekla sa snažnim francuskim senzibilitetom koji ovako pažljivo i lepo servira divote. I'm hypnotized! 
Blog i tumblr nalog Decade Diary. Tamo su kolaži koje pravi Bernadette Pascua toliko lepi i mislim da bi sve to u neku ruku i moglo da se nadoveže na prethodnu priču o Baldessariju jer je neverovatno koliko sličan pristup imaju. Umesto tačkica, ona vuče dinamičnije poteze četkicom i ima nešto nežniji fokus. Uverite se i sami i obavezno pogledajte i njene ilusracije u okviru kompletnog portfolija na www.bernadettepascua.com. Kao današnji favorit bi izdvojila npr. ovaj, verodostojnu pastel moodboard crticu.
I za kraj, Miu Miu kampanja i raspoloženje u najavi kolekcije za jesen/zimu 2012. Starring cunami žena-Chloe Sevigny. Prosto ne može da se ne voli. Napravite pauzu za short delight.
***
Bisous!
A.

12 коментара:

  1. Jednu Miu Miu haljinicu sa ogledalcima, molim! :) Naslovnice - svedene i ljupke. Bacam se i na preslusavanje muzike...

    ОдговориИзбриши
  2. Iz ovog posta biram Frankie, muziku i Decade Diary :D.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ček, pa ništa MM kampanja? Čak te ni The Great Chloe nije mogla navesti na fashion vibe?! Moraću malo više da se potrudim da te navedem da i sama postuješ malo o modi. ;)*

      Избриши
  3. Volim Frankie svedenost! Inače, ma koliko bogat bio online svijet, baš mi fali da listam omiljena izdanja koja kod nas nemaju. Ludo zaljubljena u papir, šta ću!;)
    Miu Miu i Chloe <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je to. Papir! Elem, ja zapravo i nisam nešto mnogo luda za baš svim modnim časopisima ali Vogue Paris (takođe svedenost cover-a), Vogue Russia i ponekad Elle su mi ok. Frankie je a bit more then that. Imaju baš, baš svašta.

      Избриши
  4. Frankie predivnoca, kacila sam na blog nekad pre sto godina, malo ga posle zapostavila
    thnx za rimajneder :)
    nekad mi i te lepe stvari pobegnu iz glave

    ОдговориИзбриши
  5. imam nekoliko starih brojeva u pdf-u, ako ih zelis nije mi tesko da ih prosledim na mejl :)

    ОдговориИзбриши