четвртак, 16. август 2012.

Summer In The City

Moj povratak sa godišnjeg odmora u grad može da bude vredan poređenja povratku dobrim, starim ali udobnim cipelama. Puna elana i nekih novih ideja sam se ušunjala neko veče u stan i zaista pomislila na onu čuvenu: There's no place like home. Bilo je zabavno ali sam ja želela izolaciju. Toga je nekako bilo najmanje. Kao da se pola sveta sjatilo na obalu u "mom" terminu. No, dok se ustisci slažu, vredi se pozabaviti i tempom koji uspostavljam ovde. 
Verujem da će mi prijatno ispražnjen grad pružiti intimu u razmišljanju, mogućnost da spokojno šetam i cunjam po book antikvarnicama i uživam u svemu tome a zbog rokova i ispita koje sam ostavila za septembar, druga adresa će mi izgleda biti i biblioteka Matice Srpske. Dakle, stvaka No. 1 je svakako rezervisana za knjige prema kojima imam pažljivo izgrađen odnos. Pojedini naslovi zahtevaju baš ovakva, posebna stanja, kada privilegovano mogu da ih gustiram u miru. Ovaj put Amelie is searching for: Antologija ruske poezije od XVII-XXI veka & almost imposible to find Andre Moroa "Pisma nepoznatoj". Ukoliko neko ima informacije o ovom drugom naslovu, ljubazno bi zamolila da mi prosledi. 
Ukoliko ste za film evo jednog pravog za letnje popodne ili veče (as you wish). Vanvremenski La Dolce Vita. Ovih dana sam ga gledala parcijalno, u dva popodneva, i odlučila da uskoro sastavim poseban omaž post ovom važnom Felinijevom čedu. S'toga, stay tuned.
Treća stvaka je outfit za ove fenomenalne temperature. To svakako nije znak pitanja, te osim udobnosti težim ka black and white, svedenim i klasičnim kominacijama. Keep it simple and charmy uz nekoliko tumblr predloga. 
I nezaobilazni detalj, mjuz. Ne mogu da prestanem da slušam divnog Benjamin Biolay-a. 
Na repeat-u, particulary this one!
I tako dalje... Dok posmatram prepolovljenu populaciju koja korača centrom, trudim se da  sagledam objektivno svoju okolinu. Svakog dragog čoveka i sebe da podstaknem na maksimum, da ubedim ljude da vole druge zbog onoga što jesu a ne da ih osuđuju zbog onoga što nisu. Čekam D.-a da mi se pridruži i radujem se susretu sa prijateljima jer su tada večeri u gradu ipak nekako najlepše. 
***
Svima out there jedan bisous grande!
A.

15 коментара:

  1. "pisma nepoznatoj" imas u biblioteci matice. :-)
    pozz iz ns

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaaaam ali kako nije dostupan za poneti/kupiti ja bi izbegla opciju fotkopirati (zjuuu koliko infinitiva u komentaru :)i eventualno pronjuškala još malo po antikvarnicama. Moj BF je ima ali ne bi da mu kvarim uživanje pozajmicom pa ću eto prošetati gradom u pokušaju... Hvala u svakom slučaju. :*

      Избриши
  2. Draga Amelie, nedostajala si mi :).

    Regina Spektor? Breathless, muzika koju mi opet otkrivaš, La dolce vita (gledala, but I'll stay tuned).

    <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ehej! Znaš i sama koliko je i meni drago kada te vidim ovde ili "tamo". :) Nego, odkud ti Regina Spektor?!?! Ja je obožavam!!! Ali je nisam je pustila u postu danas... I zato me začudio komentar. Neverovatno. No, kao i obično, drago mi je da ste se "upoznale". :)

      Избриши
    2. Odavno se Regina i ja volimo :).

      http://www.youtube.com/watch?v=bRzToFBHu4g

      Избриши
    3. Srce si! :* Evo proglašavam je temom noći u Novom Sadu.

      Избриши
    4. Hihi :*

      (Ja evo uzimam dozu pred spavanje :).)

      Избриши
  3. Одговори
    1. Draga Ivana, i ti isto. :*
      p.s. Bila sam u Perli u ponedeljak popodne pre leta za Beograd! I setila se posta. :D

      Избриши
  4. Benjamin je baš oh la la.
    Sviđaju mi se ove kombinacije, pogotovo ova prugasta jer ne asocira odmah na mornarski stil :)
    S knjigama ti ne mogu apsolutno nikako pomoći ali držim fige da ih nađeš :)

    ОдговориИзбриши
  5. Benjamin je fantastičan! Da, kod outfita to i jeste poenta jer smo u gradu a ne na moru. :) A za knjigu, recimo da sam na pola puta do vlasništva. ;)

    ОдговориИзбриши
  6. Od teksta, preko outfita, muzike....Obozavam!:)

    ОдговориИзбриши
  7. Amelijo, divan ti je post! Stayin' tuned... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Miloooo, hvala lepo. Da, sešću uskoro pa i Dolce Vitu da izuživamo. :*

      Избриши