понедељак, 10. септембар 2012.

Garage

Garaž je centar savremene kulture i umetnosti u Moskvi koji je 2007. godine pod patronatom Daše Žukove zaživeo u cilju glomazno značajnog doprinosa najpre ruskim a svakako i svetskim "savremenjacima". Nakon prve opening konferencije, ideja je prihvaćena prilično dobro među kritičarima, sponzorima, društvenim kremom i konačno posetiocima te je projekat dobio i svoju realnu evoluciju do danas, uz srdačan pristanak i podršku zvezda izlagača poput Ilye Kabakova, James Turrell-a, Antony Gormley-a etc. Skeptici bi uzevši u obzir inicijatorku rekli svašta ali mislim da ćemo to zaobići. Mlada i svuda prisutna osoba koja ima uticaj na javnost i opet svuda prisutan novac mnogih je napravila odličan poslovni izbor i društveni "delight"... 
Nova Rusija već dugo šalje jasnu poruku. Insistiram danas na video materijalu koji najpre priča o napuštenom i zaboravljenom gradskom mestu koje dobija novo ruho.
Upoznajte Garage u pogonu kroz kraći intervju direktora Antona Belova i perspektivu čitavog tima entuzijasta uključenih u razvoj projekta. Pogledajte šta je sve u programu i koliko je centar zapravo dostupan. Moja privrženost Moskvi pulsira radošću zbog zaslužene pažnje koju sve ovo izaziva.
Iskustvo koje je stekla uređujući Pop magazin, Daša je pretočila u prateći Garage žurnal. Tendenciozno upadljive naslovnice, aktuelnosti i izložbe, intervjui i poruke ovog izdanja su štivo za neku savremenu enciklopediju high-pop kulture. Kako je to okarakterisao Eric Wilosn iz NY Times-a, "one of the most intriguing magazines to come along the years". Slažem se.
Radio Garage je ovogodišnja novina. Paralelno sa NY nedeljom mode, imamo i Garage ON AIR sadržaje gde su intervjui, muzika i zez around a sve to možete pratiti ovde. 
Uživajte! ;)
***
Bisous!
A.

4 коментара: