петак, 28. септембар 2012.

Sibirska Aronija

Još uvek se dobro sećam cvilenja u naboju proleća kada mi je organizam zemljotresno reagovao. Tada sam preporučivala i ovde neke kombinacije pune vitamina za jelovnik koje sam i sama praktikovala kako bi ojačala oslabljeni imunitet. Jesenja varijanta ove godine podrazumeva nešto drugo. 
Sibirska aronija-čaša ili šaka bobica dnevno u znak pažnje prema svom organizmu. Hvala dragoj Kristini što mi je preporučila.  Ovaj moćni antioksidans je hrana ali i značajan prirodni lek te se koristi preventivno ili u terapijama lečenja zdravstvenih tegoba i stanja kao što su karcinom debelog creva, neaktivna jetra, kardiovaskularne bolesti, hronična zapaljenja, gastrointestinalni problemi uključujući i čir, zapaljenja oka (uveitis) i sl.
Na zvaničnom sajtu nalazim i informacije da veoma brzo jača imuni sistem te je dobra hrana – lek za decu, sportiste i rekonvalescente. Usporava procese starenja i ima antiseptičko dejstvo. Moguće je da antioksidansi pomažu u lečenju svih hroničnih bolesti, kao što su kanceri, srčana oboljenja, Parkinsonizam, bronhitis. Sve sastojke koje je aronija stvorila da bi sebe sačuvala od insekata, gljivica, bakterija i virusa, a koji se jednom rečju nazivaju fitoncidi ili biljni antibiotici, čovek unosi u svoj organizam i koristi blagodeti prirode. Aronija je biljka koja se ne tretira pesticidima, jer je ne napadaju bolesti i insekti.
***
Sigurna sam da neće samo vama i meni dobro doći već i članovima porodice i prijateljima. Dostupna je u većini prodavnica zdrave hrane te je možete kupiti kao sok ili u nekoj optimalnoj gramaži.
***
Za više informacija posetite i sajt gde možete videti detaljnija lekovita svojstva, postojeće proizvode kao i cene. 

***
Bisous!
A.

4 коментара:

 1. Neuobicajen post, ali hvala na savetu! :) Kad me zdrma prehlada, ne mogu nedeljama da se oporavim, tako da je pravi momenat da ucinim nesto po pitanju imuniteta :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nema na čemu Milly... Okačila jer mislim da je veoma korisno a možda nekome i neophodno. Udarne i proverene savete za zdravlje bez dileme pakujem. :)

   Избриши
 2. Super bobe!;) Svi baš hvale aroniju. Moja mama je, naravno, već posadila dvije biljke u svojoj bašti. Valjda se posle godinu, dvije vide rezultati, pa eto, čekamo.;)

  ОдговориИзбриши