петак, 28. септембар 2012.

Sibirska Aronija

Još uvek se dobro sećam cvilenja u naboju proleća kada mi je organizam zemljotresno reagovao. Tada sam preporučivala i ovde neke kombinacije pune vitamina za jelovnik koje sam i sama praktikovala kako bi ojačala oslabljeni imunitet. Jesenja varijanta ove godine podrazumeva nešto drugo. 
Sibirska aronija-čaša ili šaka bobica dnevno u znak pažnje prema svom organizmu. Hvala dragoj Kristini što mi je preporučila.  Ovaj moćni antioksidans je hrana ali i značajan prirodni lek te se koristi preventivno ili u terapijama lečenja zdravstvenih tegoba i stanja kao što su karcinom debelog creva, neaktivna jetra, kardiovaskularne bolesti, hronična zapaljenja, gastrointestinalni problemi uključujući i čir, zapaljenja oka (uveitis) i sl.
Na zvaničnom sajtu nalazim i informacije da veoma brzo jača imuni sistem te je dobra hrana – lek za decu, sportiste i rekonvalescente. Usporava procese starenja i ima antiseptičko dejstvo. Moguće je da antioksidansi pomažu u lečenju svih hroničnih bolesti, kao što su kanceri, srčana oboljenja, Parkinsonizam, bronhitis. Sve sastojke koje je aronija stvorila da bi sebe sačuvala od insekata, gljivica, bakterija i virusa, a koji se jednom rečju nazivaju fitoncidi ili biljni antibiotici, čovek unosi u svoj organizam i koristi blagodeti prirode. Aronija je biljka koja se ne tretira pesticidima, jer je ne napadaju bolesti i insekti.
***
Sigurna sam da neće samo vama i meni dobro doći već i članovima porodice i prijateljima. Dostupna je u većini prodavnica zdrave hrane te je možete kupiti kao sok ili u nekoj optimalnoj gramaži.
***
Za više informacija posetite i sajt gde možete videti detaljnija lekovita svojstva, postojeće proizvode kao i cene. 

***
Bisous!
A.

5 коментара:

  1. Neuobicajen post, ali hvala na savetu! :) Kad me zdrma prehlada, ne mogu nedeljama da se oporavim, tako da je pravi momenat da ucinim nesto po pitanju imuniteta :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu Milly... Okačila jer mislim da je veoma korisno a možda nekome i neophodno. Udarne i proverene savete za zdravlje bez dileme pakujem. :)

      Избриши
  2. Super bobe!;) Svi baš hvale aroniju. Moja mama je, naravno, već posadila dvije biljke u svojoj bašti. Valjda se posle godinu, dvije vide rezultati, pa eto, čekamo.;)

    ОдговориИзбриши
  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ОдговориИзбриши