уторак, 2. октобар 2012.

Daily Read

Kako u poslednje vreme nisam imala baš puno vremena za knjige, dobri intervjui, vruće kolumne kao i neki bolji editorijali su mi sasvim korektno umirivali apetit za dnevno čituckanje. Bajno online mestašce je adresa the Paris Review magazina koji ima apsolutno sve što mene može da okupira-Interviews, Writers, Quotes, Fiction, Poetry. 
Sve je tu, spakovano čekalo na moje coffee breaks. Ovakve sadržaje nešto i ne volim da konzumiram satima jer su utisci tokom "listanja" suviše lepi a sadržaji taman toliko kratki  da možete na miru da uzimate parče po parče. 
Časopis je u oba svoja pojavna oblika (web i print) uređen na engleskom jeziku pa samim tim ima dobranu šansu da se zahvali na pažnji širem auditorijumu koji traga za liberalnom stranom književne kritike i uopšteno svih onih koji žele da npr. čuju/pročitaju iskreni intervju omiljenog pisca. Od 1953. godine, od kada postoji, do danas rado sublimira najzanimljivije romane, pesme i poeziju pa sam tako i ja popila piće sa Sagan, Kapoteom i Foknerom (klik na ime za celoviti intervju). 
O mojoj velikoj slabosti, naslovnom vizuelnom identietu, neću ni da polemišem. Uverite se sami ovde kod mene a njih slobodno posetite na www.theparisreview.org.
***
Bisous!
A.

9 коментара:

  1. I mada mi pod prstima, osim stranica knjiga, najcesce suskaju glossy izdanja, volim i ova prava ilustratorska, informativna, edukaciona blaga... ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste... Ovakvi časopisi takođe imaju dosta estetskog u sebi a plus sva milina u sadržaju... Ih! :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Meni je fino dozirana dnevna rutina. Ne sumnjam da si pronašla nešto za sebe. :D

      Избриши
  3. citala sam post i mislila 'samo da je na engleskom, molim te, samo da je na engleskom':) i na kraju olaksanje. mnogo mi se dopada. i intervjui, bas ovog leta nesto bila opsedunta knjigom i filmom 'dobar dan, tugo'. idem da citam fransoa sagan.

    ps ostavila sam ti komentar u postu o frenki magazinu, imam ih u pdf-u nekoliko starih brojeva, ako ih zelis...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sagan?! Pa mi pričamo istim jezikom. :) Hvala za taj komentar, odgovorila sam ti takođe i u tom postu. Ukoliko stigneš da mi pustiš nešto, obradovaćeš me. Divna si zaista. :*

      Избриши