субота, 13. октобар 2012.

Make Up Note-Eyeliner

Spadam u grupu šmizli koje su relativno rano odustale od onog total šminkanja. Jednostavno volim da budem poštena kada je moje lice i uopšteno fizički izgled u pitanju. Plus, gubljenje vremena pred ogledalom za svo to slojevito mincanje koje nam samo zapuši pore je za mene svojevrsni teror. Nisam taj tip. Tako su se na NE listi kod mene najpre našli puder, podloge, tonirane kreme, zatim sve vrste sjajeva za usne, rumenila i sl. a na DA listi dolaze u obzir kreon, maskara, ruž i eto od ove godine eyeliner. Sve to ne stavljam nikada zajedno već odaberem jedno do dva make up oružja i efekat, već na prvu loptu, bude magičan. 
Svesna sam da za neke upravo crveni ruž i eyeliner bivaju make up neprijatelji br. 1 ali stvar prakse je čudo. Plus, ako i prelomite pa odlučite da investirate u malo kvalitetnije proizvode, everlasting rezultat je dobra garancija da se stvari neće oteti kontroli u sred izlaska, radnog vremena... Ruž žene krote gotovo već intuitivno ali ovaj drugi adut je posebna priča. Strpljenje, tehnika i vežba. Make up koncentracija. :D  Od pomoći je uvek da definišete šta hoćete (umerenije, jače linije, mačkasti look ili azijski diskretno) i tu možete biti zahvalni na nekim preglednijim zoom crtežima, poput ovih koji će vam skrenuti pažnju na mesta u uglove.
Od onog standardnog 60's like momenta, ja sam prešla na ipak malo diskretniji koji podrazumeva početak sa donje strane oka i izvlačenje linije malo šire od uglova. Ovako.
A provereno dobar proizvod koji sam pokusno testirala je L'Orealov. Cena mu je ok i zaista jeste genijalno precizan sa super zahvalnom četkicom.
Evo nekoliko uzornih primera za eyeliner moodboard. Hardy ga nosi baš baš, Sofia je dosledno vamp i Bardot sa pomalo messy pristupom. Ipak, sve smo različite pa procenite sami. 
*.*
Bisous!
A.

10 коментара:

  1. Ista sam ti, vala :D. Samo što mi je korektor i rumenilo uvijek na licu. Natjerah se neki dan da kupim toniranu kremu, stavila je jedan dan i osjećala sam se tako loše. Još kad mi je ostao trag s lica na papiru, rekla sam - tonirana krema samo u posebnim prilikama, tj. kad sam vani samo sat vremena :D.

    Super su mi ideje za crni kreon. Ja koristim kreon, ali izgleda kao tuš, nisam išla u neke potrage za savršenim tušem, osim što čekam da mi neko preporuči onaj što izgleda kao olovka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa zapravo ovaj L'Orealov koji ja koristim i koji sam ilustrovala je to. Olovka-tuš i divan efekat. Probaj, mislim da će ti odgovarati. Ej, a za male nezgode na licu (kao što si pisala u postu) ti je super cink oksid pasta koju možeš uzeti u apotekama za neku siću bukvalno a izuzetno je delotvorna. :*

      Избриши
  2. I ja sam ista vala :).
    Dobar tuš, crveni ruž i nekad krema u boji, ako mi se zalomi koja fleka na licu. Ja inače ne mogu ciljano povući liniju a la Bardot i sl., ja povučem crtu pa kako ispane ispane. Mada sviđa mi se ova tvoja, ne znam kako bi pristajala mojim minijaturnim očima ali probat ću.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da će na manjim okicama dobiti onaj nežni azijski efekat. Thumbs up za crveni ruž! ;)

      Избриши
  3. Kod mene su tonirana krema, malo rumenila i Labello must, a sve ostalo je deo samo vecernje sminke :) Eyeliner obozavam i koristim iskljucivo L'Orealov (neko zlatkasto pakovanje) i toliko se lako nanosi da cak i ja - antitalenat za sminkanje i osoba sa dve leve ruke jako lako izvucem skoro pa savrsenu liniju! :D A prvom prilikom cu da isprobam ove neke mustre za sminkanje sa tvoje slicice ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da... Baš je zgodan za nanošenje, to mu je mislim key advantage! Ne znam za taj gold ali veruem da je super. ;)

      Избриши
  4. potpisujem sve do kraja. bez pudera, bez sjajeva, lajner i maskara. a izvlacenje linije mi je postalo posebno zen zadovoljstvo :)

    ОдговориИзбриши
  5. ja sam dugo odbijala i jedno i drugo, ali sam onda (vezbom :) shvatila da se ustvari lepo slazemo :)

    ОдговориИзбриши