среда, 10. април 2013.

Cool Records & Covers

Lovljenje lepih cover-a sa ploča je moj guilty pleasure. Od kada smo počeli da se zabavljamo, (dakle long time ago) D. i ja smo oduševljeno konstatovali da imamo podjednako veliku želju da stvorimo svoju, zajedničku muzičku biblioteku. I tako je i dan danas. Mi usput i na tenane kupujemo ploče i za sebe i jedno drugom na poklon. Iako u Srbiji imamo za nijansu uži izbor kvalitetnih distributera posebna je uživancija kada iskopaš što bolji, originalniji cover izvođača koji ti treba. Online potraga je podjednako fina te bi danas priložila neke od favorita na koje sam naletela u poslednje vreme. Tony Motollu sam npr. baš u tom izdanju i pazarila u Knez Mihajlovoj. Lepu, očuvanu, blistavu. 
Volim kada instrumentali i klasici imaju ovako živahne boje, često geometrijski izraz na omotu i taj veseli mood. Sa druge strane i fotografija u kombinaciji sa dobrim fontom može napraviti čudo. Evo nekih primera.
A ne treba izostaviti ni filmove sa svojim soundtrack-ovima. Valley of The Dolls npr. je super. Pravi pillow talk sound starring Dionne Warwick. ;) I Nino Rota u La Dolce Vita, pa Bondove teme i posebno Art Blakey u Les Liaisons Dangereuses iz 1960. Odličan je ceo soundtrack koji prati ovaj film, inače preteču svima poznatih "Okrutnih namera". Samo mnogo bolji.
I ima tu još mnooogo za podeliti ali eto neka ovo bude part I.
***
Bisous!
A.

3 коментара:

  1. Moj gramofon skuplja prašinu u podrumu jer nema mjesta za njega u stanu :(. Imala sam, doduše, samo par ploša, ali sam ih voljela slušati :). Blondie sam prvi put (još dok internet nije zaživio) otkrila na tetkinoj ploči :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogi su ih i bacili jer su "prevaziđeni" a mnogi ih posle bogtepita koliko vremena baš izvuku iz podruma i ispadne baš cool. Maybe someday you will. ;)

      Избриши
  2. ploce su bile divne jer su omoti bili dovoljno veliki za posteni artwork...ovo sto skiljim na displeju svog ipoda nano se ne racuna :/

    http://hypemyhip.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши