среда, 3. април 2013.

Moodboard: Mom's BDay

Danas i ja cvetam i rastem. 
Svaki put imam potrebu da napišem, ilustrujem emocije kada se nešto snažno dešava u meni. Kao da sam jedina na svetu koja je srećna zbog rođendana svoje majke. I tako svaki put. Danas sam osetljiva, emotivna, srećna i setna. I sve torte moraju biti okrugle i čokoladne, cveće crveno i belo, poklon ne sme da bude skup (ljuti se) već praktičan a ručak naglašeno svečan i zajednički. Ne idem ni na posao pre podne. Ne smeta ni kiša. I samo sam za klavir. On ne ometa, već roji misli. Čudno je to kako osoba koja ti najviše uliva snage zapravo jeste tvoja najveća slabost. 
Imam snažnu potrebu da kažem koliko sam radosna što nisam otišla negde daleko od nje. Što gradim svoj život ovde i što imamo nas. Što gledamo zajedno filmove koji se završavaju onako kako mi hoćemo (sada nju citiram), što često večeramo zajedno u gradu, što je pored mene kada se pogledam u ogledalu dok probavam svoju venčanicu i što se istinski trudi da razume i usmeri pa čak i na poljima udaljenim od sopstvenog sveta. I da kažem hvala. Za vaspitanje, za obrazovanje, za sreću i za tugu. Znam da sve to znate ali moram da zaključim sa par opštih istina. Budimo tu za njih, dajmo im šansu da se osete korisnim i kada "porastemo", slušajmo i razumite njihove odluke i ako ste daleko,-pozovite. Često, češće i iskreno. Jer je taj odnos nestvarno lep i zaslužuje da ima svoje beskonačne uspomene. Neka traje. Srećan rođendan draga mama!
***
Bisous!
A.
p.s. Moodboard illustration by Jessie Wilcox Smith

10 коментара:

  1. divan post draga...iskren i vrlo lican!
    i ja bih mogla copy/paste...,plus sis:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaki put kada pustim te lične, budem pod nekim guilty pleasure utiskom ceo dan. :) Hvala A.

      Избриши
  2. Predivna si :). I mojoj mami je u aprilu rođendan. Čini mi se da su svi rođeni u aprilu :).

    Sretan rođendan mamama :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ooooo pa to je onda double živeli za naše mame (rođene u aprilu)! *.* Priredi joj nešto lepo...

      Избриши
  3. blago i tvojoj mami što ima devojčicu koja je toliko obožava. najdivniji post :)

    ОдговориИзбриши
  4. Srecan rodjendan, mami. Sa malim zakasnjenjem.

    ОдговориИзбриши
  5. Divan, dirljiv post! <3 Posebno mi bilo slatko ono sa probanjem vencanice, jer sam se setila moje mame koja se uvek trudi da bude tough, pa sam se zato pravila da ne vidim da su joj zasuzile oci kad sam probala vencanicu :)
    Srecan rodjendan mami!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mila. Baš si me obradovala i ti sa ovim "venčanica" momentom. Jel' već bilo venčanje ili si u planovima? :))) Good luck!

      Избриши