четвртак, 4. април 2013.

Wear, Read, Listen

Kolektivna depresija zbog vremena se nastavlja i meni sva ta priča postaje dosadna. Iscrpljujuća poput repertoara našeg dosadnog bioskopa i pozorišta. U iščekivanju proleća, u ormanu sam uvela neko pre-spring stanje, odbijam da se vratim na slojeve garderobe i malo sam ležernija. Mekan basic džemper i suknja/pantalone u malo dinamičnijem elementu. 
Nedavno sam čitala odličan rad koji se bavi psiho-socijalnim karakteristikama malograđana i brzinom svetlosti iskopala link istog na netu kako bi mogla da pošaljem i kolegama da se zabave. Takođe sam se setila nekog predavanja sa I godine faxa kada je profesorica na ekonomiji izjavila da je mladim ljudima i studentima iz Britanije izuzetno teško objasniti pojam inflacije jer se verovatno nikada u životu nisu susreli sa njenim drastičnim efektima. Sa druge strane, studentima u Srbiji je lako jer je to bila ključna reč, zapamćena još iz ranog detinjstva i ljuta činjenica koju roditelji nisu mogli da prećute. Posebno na dan plate. 
E sad, na jednoj cigaret pauzi mi kolega kaže kako je slično i sa malograđanstvom: "Pa mi toga imamo za izvozne studije slučaja ako nekom studentu sociologije u Švajcarskoj zatreba." (Just for the record: Kolega nikada nije bio u Švajcarskoj. :) Ipak, složila bi se da nam je takav sistem, takvo društvo i samim tim i većina pojedinaca. Pri tom mislim da svako društvo ima svoj pojavni oblik malograđanstva i ne mislim da je u Švajcarskoj, Francuskoj (posebno) i Nemačkoj sve čisto. Ma koliko se mi složili da nas sve to ovde isuviše okružuje ipak mislim da danas ljudi olako izgovaraju tu reč u potrebama da nekoga javno ili tajno uvrede, omalovaže i sl. Evo materijala koji se rado čita, deli i preporučuje. klik ovde.
***
Some daily tunes. Klik na naziv za youtube slušanje/gledanje.

Lep dan svima!
***
Bisous!
A.

4 коментара:

  1. ah, malogradjanstina...svuda je ima, ali valjda necemo dopustiti sebi da se obaziremo na nju :)

    sto bi neki rekli - za dobrim se konjem prasina dize :)

    ОдговориИзбриши
  2. ja uzivam u tvojim postovima na miru ,polako uz caj ih gustiram i uzivam :)

    ОдговориИзбриши