среда, 26. септембар 2012.

Casual Fall Style - A.P.C.

Prelazni periodi a posebno hladnija godišnja doba koja nam predstoje mi nekako nisu potpuna bez nekoliko praktičnih, basic komada. Prošle zime sam tako u jednom postu skrenula pažnju na Margaret Howell a danas je na redu još svedeniji, francuski brend A.P.C. Volim ga najpre zbog kvalitetnih materijala, rasterećeno klasičnog kroja i samim tim, nemoguće lepe jednostavnosti. Negde mislim da A.P.C. može da zavede i srce zakletog ne/kupoholika. Praktičan, udoban i gotovo anoniman. Mekan. Danas ga smeštam u kontekst moje casual postavke jesenje garderobe i ujedno nekoliko predloga ljudima sličnog senzibiliteta.
Na listicu ne bi trebalo da ide nešto posebno mnogo. Pulover, jedan od njihovih ključnih proizvoda dolazi u obzir kao stavka No. 1. Irish, ovaj beli a zatim i običan, teget.
To su oni komadi u koje vredi investirati jer će trajati i trajati a sve što su stariji nekako se bolje nose. Is it just me or that's the way it goes? Bilo da se šuškate po stanu, idete na jogu ili jednostavno neku chic kombinaciju želite malo da prizemite, oni su fantastični.
Zatim su tu i Chelsea Boots. Ovo je prva godina da ih kupujem i nosim ali one su jednostavno toliko cool, plus "povratak na predavanja" momenat, ih čini ne tako lošim za svaki dan, za slučaj kiše, za slučaj jurnjave, za rock and roll u glavi.
Mislim da je masulinum stav ovde nekako presudan. Plus, ako niste sigurni ili se cena ispostavi kao problem (a to važi za sve A.P.C. predloge), ovakvi modeli su dostupni po znatno nižim cenama i u Zari, Massimo Dutti radnjama, Mangu...
I svakako, za kraj, key peace No. 3 -kaputi. Opet bi najpre teget jer je prikladnija nijansa za  dnvenu varijantu a i crnu valja ostaviti za nešto elegantniji kroj. Kao drugu opciju, mogla bi uzeti u obzir svetlije nijanse, kraće rukave ili prosto "neophodni" rainy šuškavi.
Lep A.P.C. dan svima!
***
Bisous!
A.
source: usonline.apc.fr
A.P.C. se u Srbiji može pronaći u Pierre Premier radnji u Beogradu, Kralja Petra br. 10
*.*

9 коментара:

  1. rec koja opisuje tvoj blog & style je chic. ususkano, nezno, zenstveno... odmor za dusu svako navracanje ovde. hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti predstavlja u nekom trenutku dnevnu dozu optimizma, the pleasure is all mine. Čitamo se.

      Избриши
  2. ah, apc!!! nisam imala pojma da ovde moze da se nadje. mada i dalje mislim da cu samo moci da pipkam, tesko da sopingujem, ali i to je nesto.
    ja ovo zovem blizi.mi.se.trideseta.stil. pa sve zelim stvari koje ce slaviti rodjendane i rodjendane sa mnom i dalje cu ih obozavati:)
    <3

    ОдговориИзбриши
  3. My, oh my - pa divno mi je sve ovo! Klasika, ali ona super cool!

    ОдговориИзбриши
  4. Volim, volim kako Francuzi i najobicnije komade ucine fantasticnim!

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je onaj jesenji! Džemperi i samo džemperi <3!
    Jedva sam dočekala jesen i hladnoću, kad ono, skoro oktobar i +30, grrr.;)

    ОдговориИзбриши