понедељак, 24. септембар 2012.

Rare Audrey Photos

Nije mi poznata osoba koja je danas ravnodušna na pomen Audrey Hepburn. I to me raduje. Moja vizija lepote i nežnosti i divno istaknut "uzor" iz gimnazijalskog perioda je sada, kada sam starija mirno sveden na znalačku naklonjenost i duboku zahvalnost na svim divnim filmovima, intervjuima, citatima i porukama. Mislim da je božanstveno za devojčicu sa 15-18 godina da se poveže sa ovakvim ličnostima. Sa druge strane, ponekad mi, priznajem, biva i bolno da gledam kako savremeni novinari neretko isključivo kače "Doručak kod Tifanija" fotografije i u resavskom stilu ponavljaju, lovely Audrey-ikona stila, doručak kod..., mala crna... A ona je sooooo much more then that! Tada imaginarnom gumicom samo izbrišem to što vidim i odem na neki od svojih izvora. 
1930. Baby Audrey Hepburn with her mother Ella van Heemstra
“I can really take no credit for any talent that Audrey may have. If it’s real talent, it’s God-given. I might as well be proud of a blue sky, or the paintings in the Flemish exhibition at the Royal Academy”,Ella van Heemstra Ruston
Eto, na audreyandmarilyn.tumblr.com sam pronašla neke njene zaista posebne fotografije koje su vremenom pretvorile jedan folder u skoro pa njen privatni album. Dok ih sada posmatram ovako na gomili, nekako se posebno raznežim. Svi ti njeni trenuci su nekako intmni, topli, porodični i prijateljski. Refleksija njene duše i njene aure kada barem naizgled nama kamera, aparata i buke... Teško je izdvojiti omiljene pa ću kroz sledeći kolaž prikazati samo deo onoga što se može pronaći na pomenutom blogu. Plus, zanosna Merilyn...
***
Možda ćete danas želeti i da pogledate i uživate u podsećanju ili saznate nešto više o njenom životu, karijeri i razvoju kroz sledeće filmove:
***
Bisous!
A.

19 коментара:

  1. Predivan post! Ona je obožavajuća! Teško da se nekom nebi svidjela! Bravo ti za ovaj predivan prikaz u slikama i zapisu! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oooo. Pa hvala lepo. Mislim da upprkos pokušajima stereotipizacije, ona ipak opstaje negde unique. Drago mi je da si uživala.

      Избриши
  2. Moja mama je obožava :). Jučer je odgodila pravljenje zimnice da bi gledala Praznik u Rimu. Tu ljubav dijelim i ja s njom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa normalno da je odgodila! Nisu li divne te stvari koje umeju lepo i prirodno da spoje generacije. Mama-kćerka afternoon movie! :)

      Избриши
  3. Audrey je prava mala slatkica :). Mada ja uvijek radije glasam za Anu Karinu ili čak Ingrid Bergman :D. Kad bi se moralo glasati, jel :D.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh da. I ja delim naklonost prema obe glumice samo je A.K. ono što ja kažem cunami girl! Ta Nouvelle Vague garda je nešto sasvim drugo... Mislim se već neko vreme da joj dam omaž post ali nikako da me potrefi to stanje. :)

      Избриши
    2. Istina, Audrey i Ana kao kruške i jabuke :D.

      Избриши
  4. prekrasno..pogotovo slike sa decom,te stvarno nisam nigde do sada videla a nalik njoj su, delikatne i spontane!
    odri je bila specificna,jedinstvena...jedina dama koja je mrsavost znala da iznese tako da ne izgleda bolesno,anoreksicno a najveci razlog je verujem to stanje duha,a njen je bio leprsav,radostan!

    ОдговориИзбриши
  5. Predivna Audrey i predivne fotografije! Neke od ovih nikad nisam vidjela.
    Hvala na ovom postu!<3

    ОдговориИзбриши
  6. Kako je samo lepa! I mada su ankete tog tipa u potpunosti nerelevantne, bilo mi drago kada sam videla da je po jednoj upravo Audrey najlepsa zena 20. veka (a ne neka bombasticna plavusa sa zamamnim oblinama i upitnom iteligencijom). :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja imam taj selektivni pristup kada je u pitanju poverenje u statistiku. :DDD Mislim da ona to svakako zaslužuje, svim svojim sjajem.

      Избриши
  7. Mnoge od ovih fotografija nisam nikada videla, zaista prelep post! Moram da se nadovežem na tvoju prvu rečenicu, skro sam gledala neku od onih emisija na TLC-u i pitaju devojku da li želi haljinu u njenom stilu, a onda odgovori "Ko je to?" reko, pa zar je moguće :):(

    ОдговориИзбриши
  8. Divan post! Ja isto ne volim to poistovecivanje sa Doruckom kod Tifanija,ali vecina ljudi samo za taj njen film zna pa pretpostavljam da odatle to potice. Mnoge od ovih fotografija nisam videla,a stvarno su divne:)
    <3

    ОдговориИзбриши
  9. Koliko je dobar post, koliko si samo lepo napisala, pogotovo prvi pasus, skroz delimo isto misljenje. Zbog toga, a i mnogih drugih koji su poceli u poslednje vreme da se primaju na nju, ja je volim i cutim:)!

    ОдговориИзбриши
  10. bas je imala tu neku iskru zivota, vidi se sa svake fotke...

    ОдговориИзбриши