уторак, 17. април 2012.

April Update

Dok prekraćujem vreme uz ovu kišicu, polako osvežavam svoj radni aprilski raspored i nekim događajima koje biram iz predstojećih festivala ili programskih šema koje su u opticaju do kraja meseca. U poslednje vreme (da li je zbog vremena ili šta?!) treba mi par sekundi da se prisetim koji je dan, šta sve treba uraditi, kako stojim sa rokovima i sl. A kako ne volim kada posao uzima totalni primat, svojski se trudim da napravim ravnotežu sadržaja u svojim daily aktivnostima na koje neću zaboraviti kada dođe (ugovoreni) dan.
Jedan od trikova kojima podležem u tim situacijama je ubacivanje kalendara čak i u periferni vid. And guess what: Nije mi se smučio! Naprotiv, održava mi link sa realnosti i štiti me bolje od alchajmera nego bilo koji ginko and stuff. Kao poručeni za office desktop stižu lepi i pregledni kalendari koje i vi možete preuzeti sa smashingmagazine.com ili klikom ovde
Pomenuta dešavanja u gradu koja su se našla i u mojoj agendi se odnose na sledeće datume i mesta. Možda i vama osveže neko popodne/veče.

Četvrtak, 19. April
AMERICAN CORNER
1.00 pm Documentary film: “The Story of Jazz" 

Četvrtak, 26. April
AMERICAN CORNER
1.00 pm Documentary film:“Envoromental Ethics”

NomuS 2012.
Sinagoga, 20,00
BEOGRADSKA FILHARMONIJA
dirigent: 
Mikhail JUROWSKI (Rusija/Nemačka)
solista: 
Alexandar KOBRIN, klavir (Rusija)

program:
D. ŠOSTAKOVIČ: 
Baletska svita br.1, op.84a (1949)
Koncert za klavir i orkestar br.2 F-dur, op.102 (1957)  
***
D. ŠOSTAKOVIČ: 
Simfonija br.6, b–moll, op.54 (1939)


Petak, 27. April
NomuS 2012.
SNP, 22,00

Subota, 28. April
35. Fruškogorski maraton
start: Popovica, 09,00
***
Bisous!
A.

9 коментара:

 1. Fruskogorski maraton? That's the spirit! :))
  Mogla bih da checkiram koncert Beogradske filharmonije u Sinagogi...
  A pod hitno skidam neki od ovih medenih kalendaraca - obavezama zongliram jos uvek, ali pitanje je vremena kada cu puci pod pritiskom! :)))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da,da! Inače sam dosta vikendom aktivna u prirodi pa mi ovo može biti dobar avanturistički pohod bez ciljanja na top kilometražu. Za Sinagogu, obavezno proveri ceo program NomuS-a. Ja sam izabrala Šostakoviča jer ga dugo nisam slušala, posebno u NS-u. Možda tebi legne nešto drugo. A za obaveze, valja i preduhitriti krešendo nekim small trikovima. Ovi kalendari umeju da budu zabavni, vidiš i sama. :)

   Избриши
 2. Kalendarčići su medeni.Idem da klikćem.
  Lista je odlična,ko kaže da se kod nas ništa ne dešava? :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Iako je to i stvar ličnih interesovanja, ja godinama pokušavam da razuverim ljude kada upadnu u "sve je monotono i tiho ovde" fazon. Nama bar grad vrvi od manjih i većih festivala, kulturni centri imaju izuzetno zanimljive sardžaje a i muzeji se polako bude pa... Uostalom, ni BGD nije daleko. ;)

   Избриши
 3. aaa super je ovo :)
  ja kao kreten trazim agende po gradu. treeeba mi!
  gubim se
  al nema ih nigde :/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da, agenda je spec zahtev! To potpuno kapiram... Nadam se da ćeš izbunariti neku lovely soon. :)

   Избриши
 4. dobar plan!ja moram da imam nacrtan plan inace ne znam gde udaram:))kao i predhodna jelena i ja sam trazila agende i planere i na kraju ih napravila sama!
  bravo za maraton i sostakovica!

  ОдговориИзбриши
 5. Oooo pa zašto me to ne čudi... Ti bi i na pustom ostrvu završila neku S/S kolekciju a ne rokovnik u ovim uslovima. :)

  ОдговориИзбриши