среда, 11. април 2012.

The Best Exotic Marigold Hotel

Volim kada spontano svratimo u bioskop i u poslednjem minutu uhvatimo neku od projekcija. I još ako se film ispostavi kao interesantan sadržaj za sat i po vremena, to je prava stvar. The Best Exotic Marigold Hotel je film o kome govorim danas. 
Iako je produkcija imala u vidu ciljnu grupu sredovečnih i starijih ljudi, mislim da sala puna omladine govori da je film verovatno tihom preporukom dobro prošao i kod nas, mlađih. A posebno sam oduševljena castom, dobrih, starijih glumaca.
Kao što se da naslutiti iz trailera, grupa starijih ljudi,  iz sasvim uobičajenih lifestyle miljea pod problematičnim okolnostima života u Londonu odlučuje da svoje stanište premesti u Indiju. U hotelu za "starije". Međutim u potrazi za mirnijom starošću i odgovorima na pitanja iz rošlosti, oni upadaju u pravi emotivni i psihološki kolaps. I tada nastaje pravi cirkus! Uz tipično- ironični British humor film će vas zavarati i odvući do drame koju svaki od divno iskombinovanih likova proživljava. Ljubav, sex, prošlost, budućnost, prihvatanje sveta oko sebe i istraživanje predrasuda koje smo formirali. 
 Iako se sažetak ovog filma da skromno predsvaiti,verujte mi, razgaliće vas skoro do suza. I još verno prikazana Indija koja se ispostavila kao neophodna svima.
Everything will be allright in the end. If it's not allright than it's not the end!
***
p.s. I Judy Dench vodi prelep blog u filmu!
;)
Bisous!
A.

7 коментара: