петак, 13. април 2012.

Table Setting

Mislim da je pravi trenutak da se u vreme praznika na brzaka podsetimo o načinu serviranja i pripreme stola za ručak ili večeru. S'toga bi danas počela sa veoma preglednom šemom koja je najviše ovde iz razloga da skrene pažju na sve dodatke koje informal kontekst zahteva.
Iako sto može da izgleda pomalo "prepostavljeno", kada večera krene ubrzo ćete shvatiti da ustajanje na svaka 3 minuta i nije baš najprijatnija opcija pa je bolje stvari pripremiti unapred. Jedino što može da nas zadesi ali na samom početku je uklanjanje čaše za belo/crno vino u zavisnosti od izbora pića gostiju i naravno tamo-vamo švrćkanje dok serviramo nova jela.

via: kinfolkmag.com
Ukoliko u svom domu imate neki manji sto mislim da je neformalni tip postavljanja neuporedivo praktičniji. Još ako ga osvežite ovako sa procvetalim grančicama vaši gosti će dobiti jednu lovely kombinaciju ispred sebe. 
via: kinfolk.com
Međutim ako budete insistirali na ovom drugom, formalnom pristupu, imajte na umu da bi to ovako trebalo da izgleda.
Ipak, pre nego što uđete u kuhinju, možete se pozabaviti i kreiranjem šeme na anthropologie.com (klik ovde). Moj set je bez čaša i šoljice jer adekvatnih nije bilo. :D A celo iskustvo je poput neke cool igrice za odrasle. 
***
Bisous!
A.

4 коментара:

 1. Super mi je ovaj post! Inace, podsetio me na onu scenu iz Zgodne zene kad Richard izvede Juliu na otmenu veceru, a ona mukica ne zna koji pribor da koristi... :))

  ОдговориИзбриши
 2. Dadadada,ima toga dosta po filmovima. I uvek je onaj univerzalni savet: Počni od spolja sa priborom i biće sve ok. :)))) Joooooj... Neprijatnost! :DDD

  ОдговориИзбриши
 3. hhahaha pa savrsen post! u glavnom ljudi i ne znaju ta pravila bontona....

  ОдговориИзбриши
 4. ;) Pa eto malog remindera za sve koji misle da im može biti korisno.

  ОдговориИзбриши