уторак, 3. април 2012.

Mamin rođendan

Danas je mojoj mami rođendan pa smo svi u slavljeničkom elementu! Ono što posebno cenim u mojoj porodici je izražena i generacijski nasledna sklonost ka home party okupljanjima pa i ja po prirodi stvari i ja bezgranično uživam u vremenu koje provodim sa njom a posebno dok pripremamo ručak, pijemo vino i ćaskamo. Onda stignu gosti pa krenu oni bučni razgovori, smeh i evociranje nekih lepih uspomena a ona i ja kao već uigrani tandem sa nekim šmekom sve handlujemo
Svaki njen rođendan doživljavam kao još jednu priliku da joj na najdirektniji način stavim do znanja koliko sam ponosna na nju, našu bliskost i odnos koji smo razvijale tokom godina jer je ona jedna od "onih" mama. Prelepa u nekoj celoživotnoj mladosti, mudra u zrelijim godinama, prizemna, harizmatična i poletna da neiscrpno inspiriše.  Najbolji učitelj i nenametljivo divan roditelj. Idealan saputnik, nepogrešiv sagovornik i vanserijski prijatelj. Moja najsvetlija i najslabija tačka. S'toga sam za ovu priliku pripremila mali opus divnih mother-daughter fotografija.
 Prošle godine sam njen rođendan obeležila na blogu uz poklone a ove godine uz čestitku i fotografije neka tu bude i cveće. Koje joj je i tata skoro do poslednjeg momenta verno poklanjao. U svim prilikama i bez posebnog razloga. Iako ćemo sa zbog toga i setno osećati danas, ja znam da će primiti moj buket sa posebnom pažnjom. I da će mu se obradovati više od samog poklona. Nekako uvek tako bude...
Srećan rođendan moja draga Mamita!

Biosus! :***
A.

11 коментара:

  1. Srecan rodjendan tvojoj mami :-) provedite divno vreme,prelep post ;) Ja se isto tako osecam sa mojom mamom :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Lovely... :)
    srecan rodjus i u moje ime :)

    ОдговориИзбриши
  3. Srecan rodjendan, mami u moje ime :)Kiss

    ОдговориИзбриши
  4. lovely fotke...pogotovo ova sa Dzeki K <3

    Srecan srecan mami, sa malim zakasnjenjem:)

    ОдговориИзбриши
  5. Kasnim sa čestitkama... Nadam se da ste imale divan dan! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. S. zar ti nisi u Pragu?!? napisala sam ti tamo kod tebe esej u cilju da posetiš neka vredna mestašca ali sada sve dovodim nešto u pitanje celu situaciju. Ti se vratila već, jel da? :))))
      p.s. Hvala za čestitke!

      Избриши
  6. Nisam ulazila neko vreme na Blogger... kakva greska! Jer su poslednji postovi predivni. :) Posebno bih izdvojila ovaj jer je posvecen nekome ko je u zivotu svakog coveka najposebnije bice. Nadam se da ste lepo proslavili. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga Teodora. Jesmo, bilo je divno... I kad god svratiš, dobro došla i uživaj. :)

      Избриши