уторак, 10. јул 2012.

ReCycle/BiCycle ;)

K.W. Doggett, australijska kompanija koja se bavi proizvodnjom papira je svoj strateški pravac među prvim igračima na tržištu utemeljila na principima ekološke i društvene odgovornosti. Pored ideje koja leži u srži njihove poslovno-proizvodne etike, ono što sledi neosporno gađa i u centar naših estetskih kriterijuma. Naime, kao svaka ozbiljna korporacija, odlučili su da naprave kampanju za svoj novi proizvod, Maine Recycled - Gloss, brand new generation of paper tako što će ga "ubaciti" u poster koji će najaviti A Beutiful Journey priču. 
Ta priča odiše nestandardnim ali poznatim tonovima, veoma je upečatljiva svojim stavom ali  istovremeno nežna svojim motivima. I kao takva, bez sumnje privlači pažnju svih postojećih i potencijalnih klijenata. Dakle reCycle, pa otud i veza sa biCycle. :)
Kao i svaka ozbiljna korporacija, za tu priliku su angažovali Thursday Design Studio koji je dalje u saradnji sa Christopher Nielsen-om, dizajnerom i ilustratorom napravio,čudesno lep rezultat. Na sajtu TD Studija nalazim šta su iskoristili kao intro:
Albert Einstein once said: ‘Life is like riding a bicycle, in order to keep your balance, you must keep moving’. Maine Recycled is a new coated paper from K.W.Doggett Fine Paper that intends to restore the environmental balance in the printing industry by inspiring people to use recycled paper.  
Divno! Kao i sam proces nastanka koji je Christopher na svom blogu podelio sa čitaocima kao tok svoje misli prilikom dogovora na zadatu temu. Audrey kao spiritus movens pretočena u skice...

A zatim i restyling i boje pod utiscima A.M. Cassandre-a...
I evo je, u prijatnom zoom-u...
Pa pravac na naslovnu straniu super cool knjižice od pomenutog papira... Sada ćete konačno i videti u čemu je fora... U sitnim porukicama koje prate fotografije raznoraznih biciklova, njihovih sudbina i same suštine recikliranja. Divna povezanost i prijatno intelientan celokupan koncept! Love it!

***
Bisous!
A.

***

Sources:

4 коментара: